«Thanks, σύντεκνοι»

17:44 9/7/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Thanks, σύντεκνοι»Δευτέρα, Ιούλιος 9, 2018 - 17:42

❱❱ Ευχαριστήρια επιστολή του Μπάκιγχαμ στην κοινότητα Αρχανών για τη φιλοξενία σε Κάρολο και Καμίλα

Τις καλύτερες αναμνήσεις άφησε στον πρίγκιπα Κάρολο και στη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα το ταξίδι τους στην Κρήτη τον περασμένο Μάιο, και μάλιστα με αποδείξεις.

Το γαλαζοαίματο ζευγάρι θέλησε να

ευχαριστήσει με επιστολή τον πρόεδρο της κοινότητας Αρχανών Ηρακλείου Γιώργο Μπετεινάκη και τους κατοίκους για την όμορφη φιλοξενία, καθώς και για το παραδοσιακό γλέντι που είχε στηθεί με αφορμή την επίσκεψή τους.

Ιδιαίτερη μνεία στην επιστολή, που φέρει την υπογραφή του ιδιαιτέρου γραμματέα των βασιλικών ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, γίνεται στον κρητικό χορό (πεντοζάλη,) τον οποίο το πριγκιπικό ζεύγος είχε την ευκαιρία να απολαύσει και να μάθει μερικά από τα βήματα. Η συγκεκριμένη επιστολή είναι ουσιαστικά η απάντηση στο γράμμα που είχε στείλει ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχανών Γιώργος Μπετεινάκης, λίγες ημέρες μετά την αναχώρησή τους, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την επίσκεψη και να τους ευχηθεί για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του βρέθηκαν στις Αρχάνες στις 11 Μαΐου, ξεναγήθηκαν στην Κνωσό και στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων, που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Ο Κάρολος και η Καμίλα παρακολούθησαν επίσης γιορτή με πολιτιστικές δράσεις και κρητικά παραδοσιακά προϊόντα στην πλατεία του χωριού, όπου γεύτηκαν και τοπικές νοστιμιές, όπως κρασί, σταφίδες, λάδι, λουκάνικα, αρωματικά και τυριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα