Stop στα «γυμνά» του Παπαδόπουλου

SHOWBIZStop στα «γυμνά» του ΠαπαδόπουλουΠέμπτη, Νοέμβριος 22, 2018 - 14:43

❱❱ «Μπλόκο» σε τέσσερα έργα του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

Με... άνωθεν εντολή απαγορεύτηκε η παρουσίαση έργων με θέμα το «γυμνό» στην ατομική έκθεση ζωγραφικής του δημοσιογράφου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Η εικαστική παρουσίαση περιλαμβανόταν στη λαμπερή εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του από τον όμιλο της UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών, όπου και βραβεύτηκε για τα 50 χρόνια της συγγραφικής και της δημοσιογραφικής πορείας του.

Ο δημοσιογράφος, θέλοντας να αναδείξει και την άλλη ιδιότητά του, αυτή του εικαστικού, παρουσίασε μια σειρά από έργα που φιλοτέχνησε ο ίδιος, μεταξύ των οποίων προσωπογραφίες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, πολιτικών προσώπων, αλλά και πιο ελεύθερα θέματα θρησκευτικού περιεχομένου. Επίσης, θέλησε να παρουσιάσει και τέσσερις πιο «ιδιαίτερους» πίνακες, στους οποίους υμνούσε το γυμνό γυναικείο σώμα, αλλά δεν επιτράπηκε η έκθεσή τους με εντολή της διεύθυνσης του Πολεμικού Μουσείου, προκαλώντας τη δυσφορία αρκετών καλεσμένων.



Οι γνωρίζοντες περισσότερα ανέφεραν ότι η απόφαση της διοίκησης του μουσείου δικαιολογήθηκε από τους συνεργάτες του ως ορθή, αφού τον χώρο επισκέπτονται μαθητές και τέτοια έργα ίσως να σκανδάλιζαν. Με τη διαφορά ότι το εικαστικό event παρουσιάστηκε πέραν των ωρών του καθορισμένου επισκεπτηρίου σε σχολεία και στήθηκε ειδικά προς τιμήν του δημοσιογράφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα