SOS! Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό ιό του Δυτικού Νείλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖSOS! Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό ιό του Δυτικού ΝείλουΠαρασκευή, Αύγουστος 17, 2018 - 18:49

❱❱ Αλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή, υποκύπτοντας στις επιπλοκές που τους προκάλεσε η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πλέον, τα θύματα από τον φονικό ιό, που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, έφτασαν τα πέντε και ήταν όλα πάνω από 70 ετών. Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2018 έως χθες το πρωί είχαν διαγνωστεί 77 κρούσματα λοίμωξης

από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 62 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 15 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Εχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό και εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Από τα 77 κρούσματα (πλην των πέντε που έχασαν τη ζωή τους), οι 15 ασθενείς νοσηλεύονται εκτός Εντατικής, οι επτά στην Εντατική, άλλοι τέσσερις δεν νοσηλεύθηκαν, ενώ οι 46 έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τα περισσότερα κρούσματα (συνολικά 12) έχουν καταγραφεί στον Δήμο Μεγαρέων και άλλα οκτώ στον Δήμο Ελευσίνας. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ έκρουσε προ ημερών τον κώδωνα του κινδύνου για την ανησυχητική εξάπλωση του ιού στις περιοχές της Αττικής, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση αλλά και στην Περιφέρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα