Hi-tech σπείρα έκλεβε Ι.Χ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖHi-tech σπείρα έκλεβε Ι.Χ.Πέμπτη, Μάρτιος 31, 2016 - 11:02

Χειροπέδες σε 43χρονο μέλος της «συμμορίας του Κολωνακίου» που άρπαζε πολυτελή αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα μεταπουλούσε

Τέλος στη δράση της «σπείρας του Κολωνακίου», που έκλεβε από τις «καλές» περιοχές της Αττικής πολυτελή οχήματα και τα μεταπουλούσε σε ανυποψίαστους πολίτες, έβαλε η Ασφάλεια Αττικής, οι άνδρες της οποίας συνέλαβαν έναν 43χρονο Ελληνα, κάτοικο της περιοχής.

ΑΠΟ

ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο άνδρας έκρυβε στο γκαράζ της πολυκατοικίας του δύο κλεμμένα τζιπ. Οπως αποδείχθηκε, ο 43χρονος και δύο συνεργοί του, οι οποίοι αναζητούνται, απενεργοποιούσαν το immobilizer των αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό με κατάλληλο λογισμικό και είχαν μαζί τους πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Με αυτές αντικαθιστούσαν επιτόπου τις γνήσιες, ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τα περιπολικά της Αμεσης Δράσης, σε περίπτωση άμεσης καταγγελίας της κλοπής από τον ιδιοκτήτη του οχήματος!



Με τον τρόπο αυτόν είχαν κλέψει από την περιοχή της Κηφισιάς το ένα πολυτελές τζιπ, μάρκας BMW, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε ίδιο αυτοκίνητο ίδιου χρώματος! Το δεύτερο τζιπ, ένα Land Rover, έφερε πινακίδες Γερμανίας. Από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε πως είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από τη Γλυφάδα και ανήκε σε Αφγανό, μόνιμο κάτοικο Γερμανίας.

Τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται ότι έκρυβαν τα κλεμμένα οχήματα στο υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο 43χρονος, στο Κολωνάκι, ώσπου να βρουν αγοραστές και να τα μεταπωλήσουν σε χαμηλές τιμές.

H κρυψώνα

Πόνταραν στο ότι κανείς δεν θα φανταζόταν πως στη σικ γειτονιά της Αθήνας δρούσε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα! Ομως οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την κρυψώνα και συνέλαβαν τον 43χρονο, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή, κατηγορούμενος για κλοπές οχημάτων και πλαστογραφία. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα