H Θεσσαλονίκη «πλημμύρισε» με ποδήλατα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖH Θεσσαλονίκη «πλημμύρισε» με ποδήλατα!Δευτέρα, Σεπτέμβριος 28, 2015 - 16:57

Και ξαφνικά τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης...εξαφανίστηκαν! Τη θέση τους πήραν τα ποδήλατα, που χάρισαν μια διαφορετική εικόνα στην πόλη το Σαββατοκύριακο, με αφορμή το 4ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο - Θεσσαλονίκη

2015 και τη Λαϊκή Ποδηλατοδρομία.

Εκατοντάδες ποδηλάτες από όλο τον κόσμο αλλά και φίλοι του ποδηλάτου έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις «πλημμυρίζοντας» με ποδήλατα ακόμη και το κέντρο της πόλης, που καθημερινά είναι δυσπρόσιτο για τους δύο τροχούς που κινούνται με πετάλι.

Ο αγώνας που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ενωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης.

Το Σάββατο ο καιρός δεν ευνόησε τον αγώνα, όμως οι ποδηλάτες δεν το έβαλαν κάτω και διένυσαν υπό καταρρακτώδη βροχή τα 137 χιλιόμετρα της διαδρομής «Γύρος Αρχαιοτήτων». Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε το διεθνές ποδηλατικό circuit. Η εκκίνηση δόθηκε στο μνημείο-σύμβολο της Θεσσαλονίκης, με τους ποδηλάτες να κάνουν τον γύρο του κέντρου και να τερματίζουν πάλι στον Λευκό Πύργο.

Αμέσως μετά οι δρόμοι παραδόθηκαν στους φίλους τους ποδηλάτου για τη Λαϊκή Ποδηλατοδρομία, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά και μεγάλοι που έκαναν ορθοπεταλιές κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Νίκης χωρίς να φοβούνται μην τους χτυπήσουν τα αυτοκίνητα, καθώς η κυκλοφορία είχε διακοπεί.

ΜΑΡΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα