H Σαμοθράκη στο έλεος της θεομηνίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗH Σαμοθράκη στο έλεος της θεομηνίαςΠέμπτη, Σεπτέμβριος 28, 2017 - 17:42

❱❱ Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η Σαμοθράκη μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία που έπνιξε προχθές την πρωτεύουσα του νησιού Χώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 150.000 ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές του νησιού από το πρωτοφανές χτύπημα κακοκαιρίας.

Οι ηλικιωμένοι στέκονταν πάνω από τα χαλάσματα κοιτάζοντας τις κατεστραμμένες περιουσίες με

δάκρυα στα μάτια! Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πώς μέσα σε λίγες ώρες η βροχή κατέστρεψε ό,τι βρήκε μπροστά της. Ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν από τα ορμητικά ρέματα, τόνοι λάσπης παρέσυραν αρκετά οχήματα, κατέστρεψαν δρόμους, απέκλεισαν χωριά, ενώ πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια και καταστήματα.

Τα κτίρια του δημαρχείου και του Κέντρου Υγείας υπέστησαν βαριές ζημιές. Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, στο δημαρχείο κατέρρευσαν ένας τοίχος και μέρος της στέγης, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του εξοπλισμού και των αρχείων. Τα ορμητικά νερά σχημάτιζαν καταρράκτες, που έβρισκαν διέξοδο στα παράθυρα και στις πόρτες του κτιρίου!

«Οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας βλέπουν την κατάσταση και κλαίνε» δήλωσε στην «Espressoο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υποδομών Νίκος Γαλατούμας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Αυτή τη στιγμή υπάρχει απόγνωση, δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Εριξε πάρα πολύ νερό και η ιδιομορφία της Χώρας είναι ότι μαζεύονται όλα τα νερά στο κέντρο της».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα