DNA του Αλβανού στο φονικό σίδερο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘέση για τον βιασμό του Αλβανού πήρε και η διοικήτρια του ΕυαγγελισμούDNA του Αλβανού στο φονικό σίδεροΠέμπτη, Δεκέμβριος 13, 2018 - 14:46

❱❱ Αποτυπώματα των κατηγορουμένων, αλλά και της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη εντοπίστηκαν σε αντικείμενα στο σπίτι
❱❱ «Είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη» • Οι κρατούμενοι που ξυλοφόρτωσαν τον 19χρονο ξεκαθάρισαν ότι δεν τον κακοποίησαν σεξουαλικά

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Εξέλιξη «βόμβα» στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη αποτελεί το πόρισμα των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών

Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που παραδόθηκε στο Λιμενικό, καθώς αναφέρει ότι ανιχνεύτηκαν DNA και αποτυπώματα του 19χρονου Αλέξανδρου Λ. στο ηλεκτρικό σίδερο, με το οποίο χτυπήθηκε η άτυχη φοιτήτρια.

Αυτό είναι ένα πρώτο επιβαρυντικό στοιχείο για τον νεαρό Αλβανό, όμως δεν επιβεβαιώνει ότι αυτός τη χτύπησε, καθώς στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση που έγινε ενώπιον της ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι έριχναν ο ένας τα βάρη στον άλλο για το ποιος «έσβησε» τα ίχνη του εγκλήματος.

«Καθάρισα εγώ κι αυτός πήγε να πετάξει τα πράγματα. Δεν ξέρω πού πήγε. Μετά από 10 λεπτά περίπου γύρισε» υποστήριξε ο 21χρονος Μανώλης Κ.

«Υπό τις διαταγές του συλλέξαμε τα αντικείμενα. Μου πέταξε ένα σφουγγάρι και μου είπε “καθάρισε”. Αφού μαζέψαμε τα πράγματα, πήγαμε πάλι στην ίδια παραλία και τα πετάξαμε. Είχε σχεδόν ξημερώσει» ήταν η εκδοχή του 19χρονου.

Αποτυπώματα και των δύο κατηγορούμενων αλλά και του θύματος εντοπίστηκαν σε αντικείμενα στο σπίτι, ενώ δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA τρίτου προσώπου στο εξοχικό. Οι εκ διαμέτρου αντίθετες απολογίες των δύο κατηγορουμένων συντηρούν το θολό τοπίο, καθώς παραμένει ασαφές ποιος πέταξε από τα βράχια την αιμόφυρτη 21χρονη και αν υπάρχει εμπλοκή και τρίτου προσώπου που συνέδραμε τους κατηγορουμένους στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Η κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο νεαρών από την ανακρίτρια Ρόδου επί της ουσίας ξεδίπλωσε δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές, με τους κατηγορουμένους να διαφωνούν σε όλα, επιδιώκοντας να μειώσουν τις προσωπικές ευθύνες τους και να τις μεταθέσουν ο ένας στον άλλο. Από τη στιγμή της γνωριμίας τους με το άτυχο θύμα μέχρι το ποιος οδηγούσε το βαν, με το οποίο μετέφεραν τη φοιτήτρια στη θάλασσα, η τακτική τού «ο λόγος σου εναντίον του δικού μου» που ακολουθούν και οι δύο θολώνει ακόμη περισσότερο το σκοτεινό σκηνικό της υπόθεσης.

Πότε γνωρίστηκαν με το θύμα

«Ημουν με τον συγκατηγορούμενό μου έξω από το σπίτι της. Την προσέγγισε πρώτα εκείνος και μπήκα και εγώ και έκανα γνωριμία μαζί της» αναφέρει ο 21χρονος Μανώλης Κ., υποστηρίζοντας ότι η γνωριμία με το θύμα έγινε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου. Αντίθετα, ο 19χρονος Αλέξανδρος Λ. ισχυρίζεται ότι γνώρισε την Ελένη και έγιναν «φίλοι» στο facebook την Κυριακή 25 Νοεμβρίου «σε βόλτα που είχαμε πάει με τον συγκατηγορούμενό μου έξω από το σπίτι της».

Τι έγινε στο εξοχικό στους Πεύκους

Κατά τον 21χρονο, όταν οι τρεις τους έφτασαν στο εξοχικό του στους Πεύκους, ο ίδιος και η Ελένη έβαλαν ένα ποτήρι βότκα και στη συνέχεια ανέβηκαν και οι τρεις στο δωμάτιό του. Σύμφωνα με τις περιγραφές του, ακολούθησαν ερωτικές περιπτύξεις του θύματος και με τους δύο. Αντίθετα, ο 19χρονος υποστηρίζει ότι, αφού κάθισαν και οι τρεις στο σαλόνι πίνοντας βότκα, στη συνέχεια ο ίδιος μαζί με την Ελένη κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο.

Στο αυτοκίνητο

«Τον βοήθησα να την πάμε στο αυτοκίνητο με τη συνεννόηση να την πάμε στο νοσοκομείο. Της έριξε ένα σεντόνι στο κεφάλι για να μη φαίνεται. Ηταν αναίσθητη. Τη βάλαμε στη θέση του συνοδηγού. Ο φίλος μου οδηγούσε κι εγώ κάθισα πίσω» είπε ο 21χρονος.

Ο 19χρονος, από την άλλη, υποστήριξε ότι έπειτα από δική του πρόταση συμφώνησαν να την πάνε στο νοσοκομείο.

«Ο φίλος μου τη σήκωσε μόνος του από το κρεβάτι και την πήγε στο αυτοκίνητο. Οδήγησε το αυτοκίνητο και έκατσα στην καρότσα. Το σεντόνι την κάλυπτε συνεχώς. Δεν προσπάθησε να φύγει, δεν είχε τη δύναμη. Κάναμε γύρω στα 7-8 λεπτά για να πάμε στην παραλία. Κατέβηκα από την καρότσα και του είπα “τι κάνεις εδώ;”. Μου απάντησε “θα το τελειώσω εδώ, γιατί θα με πάει στη φυλακή”» ισχυρίστηκε.

----

Την κλότσησε για να πέσει στον γκρεμό!

Λεπτομέρειες που προκαλούν ανατριχίλα αλλά και οργή ήρθαν στο φως για το φρικτό τέλος της Ελένης Τοπαλούδη όταν ο 21χρονος Ροδίτης Μανώλης Κ. και ο 19χρονος Αλβανός Αλέξανδρος Λ. βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλον ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου. Οπως ήταν αναμενόμενο, έριχναν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για το τι ακριβώς έγινε τη μοιραία νύχτα στο εξοχικό στους Πεύκους, ενώ δεν δίστασαν να αποκαλύψουν ότι όταν το σώμα της σκάλωσε στα βράχια το κλότσησαν για να πέσει στον γκρεμό στη θαλάσσια περιοχή Φώκια της Λίνδου!

Μανώλης: «(...) Μου είπε κάτι η Ελένη μπροστά στον φίλο μου και τότε εκείνος άρχισε και την κοπανούσε με μπουνιές. (...) Μετά την έπιασε κεφαλοκλείδωμα όσο ήταν αναίσθητη και τη χτυπούσε στο κεφάλι με τρόπο που μπορούσε να τη σκοτώσει. Οταν έπιασε το σίδερο έφυγα, πήγα στο άλλο δωμάτιο και τραβούσα τα μαλλιά μου. Δεν τον είδα να τη χτυπάει με το σίδερο. Ακουγα την Ελένη να φωνάζει βοήθεια. (...) Μετά είδα τον φίλο μου που πήγε στην κουζίνα να πάρει ένα μαχαίρι με πλαστική λαβή, του βουτύρου. “Θα την πληρώσουμε χρυσή” μου λέει. Μπήκα στο δωμάτιο και είδα να την τρυπά στον λαιμό (...)».

Από την πλευρά του, ο 19χρονος Αλβανός παρουσίασε μία τελείως διαφορετική εκδοχή όσων συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 27ης Νοεμβρίου.

Αλέξανδρος: «(...) Την ανέβασα πάνω στο κρεβάτι, την έγδυσα και τότε μπήκε στο δωμάτιο ο Μανώλης, γυμνός από τη μέση και κάτω, και της είπε “μ...ρή σκρ..., σε έφερα μέχρι εδώ και δεν θα μου κάτσεις;” και αυτή του είπε “αντε γ...”. Μετά της έδωσε μπουνιές (...) Της είπε “τώρα θα δεις” και πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και την κάρφωσε δύο φορές στον λαιμό (...) Μετά την έπιασε και τη χτυπούσε στον τοίχο. Πήρε μετά το ηλεκτρικό σίδερο, τον έσπρωξα, με πέτυχε ξυστά και μετά την κοπάνησε δύο φορές στο κεφάλι. (...) Η κοπέλα αιμορραγούσε από τη μύτη και τον κρόταφο».

Μανώλης: «(...) Την πέταξε μόνος του. Την άκουσα να φωνάζει “θα σας βρει ο πατέρας μου”. Στην αρχή η κοπέλα πήγε στα βράχια και μετά την έσπρωξε με το πόδι του στον γκρεμό».

Αλέξανδρος: «(...) Την έβγαλε μόνος του από το αυτοκίνητο. Κάθισα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα γιατί δεν είχα την ψυχική δύναμη».

Εύα Παπαδάτου

----

«Μιλούσε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα» λέει η κοπέλα του Ελληνα

Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει η τελευταία σύντροφος του 21χρονου Μανώλη Κ. ότι στην τελευταία συνομιλία τους στις 2 Δεκεμβρίου της μιλούσε σαν να μην έχει συμβεί η δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας.

«Ηταν σαν να μην έγινε τίποτα. Δεν κατάλαβα κάτι, γιατί συνέχεια μου έλεγε ότι του έλειπα και πότε θα πάω. Μου έκανε εντύπωση, γιατί μιλήσαμε πολύ λίγο χρόνο, τρία λεπτά μόνο, και μου το έκλεισε απότομα. Ούτε κατάλαβα ότι ήταν στενοχωρημένος. Πάντα εμένα μου έλεγε όταν είχε κάτι, μιλούσε, δεν κατάλαβα τίποτα» ανέφερε.

«Δεν έχω λόγια»

Η κοπέλα απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν ο Μανώλης Κ. ήταν βίαιος, ενώ είπε ότι τελευταία φορά μίλησαν την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, δηλαδή πέντε μέρες μετά τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης.

«Εχει φύγει η γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν μπορώ, δεν έχω λόγια, τι να πω με αυτά που έχουν γίνει; Δεν έχω αντιληφθεί ακόμα ότι έχει γίνει όλο αυτό, νομίζω ότι είναι όνειρο και θα ξυπνήσω» δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Star και πρόσθεσε ότι σκέφτηκε με τρόμο ότι θα μπορούσε να ήταν εκείνη στη θέση της αδικοχαμένης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο!

«Μου έχει περάσει από το μυαλό ότι στη θέση της Ελένης θα μπορούσα να είμαι εγώ. Με όλα αυτά που έχω ακούσει, φοβήθηκα. Είναι λογικό να φοβάσαι, να ξέρεις ότι έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου και από την άλλη να τον έχουν βγάλει… Δεν έχω λόγια να περιγράψω. Αυτό είναι τραύμα και δεν θα το ξεχάσω» ανέφερε σοκαρισμένη η Ροδίτισσα, η οποία είχε δεσμό τους τελευταίους μήνες με τον 21χρονο Μανώλη.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

«Είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη»

Θέση για τον βιασμό του Αλβανού πήρε και η διοικήτρια του Ευαγγελισμού

❱❱ Οι κρατούμενοι που ξυλοφόρτωσαν τον 19χρονο ξεκαθάρισαν ότι δεν τον κακοποίησαν σεξουαλικά

Από την
Εύα Παπαδάτου

Ενα νέο θρίλερ έρχεται να προστεθεί στην ήδη φρικιαστική υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο κι έχει να κάνει με όσα κατήγγειλε ότι συνέβησαν στο κελί του στις Φυλακές Αυλώνα ο 19χρονος Αλβανός.

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε για το αν βιάστηκε ενώ είχε πέσει λιπόθυμος από τα χτυπήματα, οι κρατούμενοι θέλησαν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους εκδίδοντας ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδουν τα περί βιασμού του νεαρού συγκρατουμένου τους.

«Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη. Ο τύπος, εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές, δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ό,τι αξίζει σε έναν βιαστή. Τα όσα έγιναν, και στα οποία δε θα μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες για προφανείς λόγους, δεν είχαν καμία σχέση με τη σωφρονιστική υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βιαστής τοποθετήθηκε εξαρχής σε απομονωμένο χώρο (...) Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή. Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης (...) Δεν θα μας ξεριζώσει, όμως, κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε. Υγ. Οι φήμες για βιασμό του είναι παντελώς ψευδείς » αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, και η Νάγια Μητσάκη, διοικήτρια του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός όπου μεταφέρθηκε ο νεαρός Αλβανός για να του φροντίσουν τα τραύματα μετά τον ξυλοδαρμό στο κελί του, ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή της ότι δεν στοιχειοθετείται βιασμός στον 19χρονο:

«Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον “βιασμό” του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια γενικής εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος διευθυντή του Γ' Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται “βιασμός”».

Πάντως, στο θέμα παρενέβη και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία παρήγγειλε σε εισαγγελικό λειτουργό να διερευνήσει ποινικά και πειθαρχικά τη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων σχετικά με την υπόθεση της κακοποίησης του 19χρονου μέσα στο κελί του στις Φυλακές Αυλώνα και να αξιολογήσει το βίντεο το οποίο ελήφθη από άλλους κρατουμένους και προβλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.

----

Ταυτοποιήθηκαν 14 δράστες

Η Ελλη Σταυριανάκη (φωτό), μία από τους δικηγόρους του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ανέφερε ότι ο νεαρός πελάτης της «είναι ράκος» μετά το σκηνικό στις Φυλακές Αυλώνα, όπου καταγράφηκε σε βίντεο ο ξυλοδαρμός του από συγκρατουμένους του.

«Μίλησα με τον ίδιο τον Αλέξανδρο και μου είπε ότι τον διαβεβαίωσαν πως δεν διαπιστώθηκαν ίχνη βιασμού» είπε αναφορικά με τα περί βιασμού και πρόσθεσε: «Ο πελάτης μας είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση».

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 20 κρατούμενοι φέρεται ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 19χρονου και τουλάχιστον 14 εξ αυτών ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές. Ωστόσο, ο Αλέξανδρος Λ. φέρεται ότι έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξή τους.

Πάντως, για λόγους προστασίας του 19χρονου κρατουμένου αποφασίστηκε η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα