Beautiful people στο τελευταίο «αντίο»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ «αριστοκράτης» του ελληνικού κινηματογράφουBeautiful people στο τελευταίο «αντίο»Παρασκευή, Ιανουάριος 15, 2016 - 15:14

Ηθοποιοί, συνάδελφοι, φίλοι, συνεργάτες αλλά και οι «μούσες» του αποχαιρέτησαν χθες τον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο

Τον «αριστοκράτη» του ελληνικού κινηματογράφου, τον πολυβραβευμένο Νίκο Παναγιωτόπουλο, αποχαιρέτησαν χθες το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

ηθοποιοί, συνάδελφοι, καλοί του φίλοι αλλά και οι «μούσες» του.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Λάτρης του ωραίου φύλου, ο 74χρονος σκηνοθέτης επέλεγε πάντα εντυπωσιακές καλλονές του θεάματος για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες του. Στο «τελευταίο αντίο» μπορεί να μην ήταν όλες εκεί, όμως η Δήμητρα Ματσούκα, η Δούκισσα Νομικού και η Αλεξία Καλτσίκη κατέφθασαν μαυροντυμένες για να τον αποχαιρετήσουν κρύβοντας τα βουρκωμένα μάτια τους πίσω από μεγάλα γυαλιά.

Απαρηγόρητη ήταν η σύζυγός του Μαριάννα Σπανουδάκη, που για 45 χρόνια, εκτός από σπουδαία σύντροφος (ο Παναγιωτόπουλος πάντα μιλούσε με λόγια αγάπης γεμάτα πάθος για εκείνη), ήταν και σημαντική συνεργάτιδά του, ενδυματολόγος σε σχεδόν όλα τα έργα του.

«Ορφανή ταινία»

Η τελευταία ταινία του σπουδαίου δημιουργού «Η κόρη του Ρέμπραντ», που παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, ξαφνικά έμεινε «ορφανή», αφού ο «πατέρας» και δημιουργός της προδόθηκε από την καρδιά του την περασμένη Τρίτη. Οι κάμερες κατέβηκαν, ο ήχος σίγησε και οι τίτλοι τέλους έπεσαν για τον ονειροπόλο κινηματογραφιστή της νέας γενιάς με το ιδιότυπο χιούμορ, το ήρεμο βλέμμα και τη γοητεία του πρωταγωνιστή. Στην κηδεία παρέστησαν σχεδόν όλοι οι ηθοποιοί με τους οποίους συνεργάστηκε στις 17 ταινίες του, εκτός από τον Λάκη Λαζόπουλο που έστειλε στεφάνι.



Φανερά στενοχωρημένος τον αποχαιρέτησε ο στενός συνεργάτης του Σταμάτης Κραουνάκης, ενώ ύστατο «αντίο» είπαν ο Νικήτας Τσακίρογλου (έπαιξε στην πρώτη του ταινία «Τα χρώματα της Ιριδος»), ο Νίκος Κουρής, ο Γιώργος Κοτανίδης και οι Γιάννης Μπέζος, Ελένη Καραΐνδρου, Κωνσταντίνος Τζούμας, Σπύρος Παπαδόπουλος και Γωγώ Μπρέμπου. Το «παρών» έδωσαν φυσικά και σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων οι Παντελής Βούλγαρης, Νίκος Καβουκίδης, Νίκος Περράκης, Μανούσος Μανουσάκης, Νίκος Κουτελιδάκης και Δημήτρης Κολλάτος.



Keywords
Τυχαία Θέματα