Ζάγκρεμπ: Ποδήλατα προς ενοικίαση

13:51 15/5/2013 - Πηγή: TNSite

Ο δήμος ενημερώνει πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να νοικιάσουν ποδήλατα για να μετακινηθούν στο Ζάγκρεμπ. Τα πενήντα ποδήλατα που θα έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες βρίσκονται σε έξι συγκεκριμένα σημεία της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τον τίτλο "Sit and ride!", το οποίο προβλέπει ότι η πρώτη ώρα ενοικίασης του ποδηλάτου για διάστημα ενός μήνα θα είναι δωρεάν. Έπειτα από μία ώρα, οι πολίτες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο

μέσο μεταφοράς θα καταβάλλουν οκτώ κούνα (περίπου ένα ευρώ) για κάθε ώρα που χρησιμοποιούν το ποδήλατο. Η μέγιστη χρονική διάρκεια που οι πολίτες μπορούν να νοικιάσουν το ποδήλατο είναι πέντε ώρες.

Τα έξι σημεία στα οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τα ποδήλατα είναι το Τεχνικό Μουσείο, η πλατεία Kvaternik, οι οδοί Gunduliceva-Varsavska, Petriniska-Amruseva, η εθνική και πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, καθώς και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός.

Ο πρώτος ενοικιαστής ποδηλάτου ήταν ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ Μίλαν Μπάντιτς.

Η πόλη του Ζάγκρεμπ διαθέτει δίκτυο ποδηλατοδρόμων συνολικού μήκους 250 χιλιομέτρων και ο δήμος σχεδιάζει την επέκτασή του, καθώς και την περαιτέρω εφαρμογή του προγράμματος ενοικίασης ποδηλάτων, δήλωσε ο "εκκινητής" του προγράμματος Κρέσιμιρ Ντβόρσκι.

Οι πολίτες που επιθυμούν να νοικιάσουν ποδήλατο έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας www. nextbike.hr, ενώ σύντομα θα υπάρξει και ανάλογη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, εξήγησε ο κ. Ντβόρσκι.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα