Υπεγράφη η σύμβαση για τη φοροδιαφυγή
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,
Η σύμβαση αποτελεί ένα αποτελεσματικό νομικό εργαλείο που διευκολύνει τη διοικητική συνεργασία, μεταξύ των φορολογικών αρχών των κρατών σε πολυμερές επίπεδο. Βασικός στόχος είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η εφαρμογή της στην Ελλάδα θα διευκολύνει τον εντοπισμό των εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν και θα ενισχύσει το σύστημα είσπραξης των φόρων με τη συνδρομή άλλων κρατών, που δεν ανήκουν απαραίτητα στην ΕΕ.
Με τη σημερινή υπογραφή η Ελλάδα δεσμεύεται να ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα σε ότι αφορά στη φορολογική διαφάνεια και στην ανταλλαγή πληροφοριών. Για την Ελλάδα, η σύμβαση θα τεθεί σε ισχύ μέσα τρίμηνο περίπου.
Ανάμεσα στις χώρες που δεσμεύθηκαν σήμερα για τη Σύμβαση ήταν και ορισμένες γνωστές ως φορολογικοί παράδεισοι όπως, η Αυστρία, το Λουξεμβούργο, η Σιγκαπούρη, καθώς και νησιά της Καραϊβικής.
«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τη σύμβαση, καταφέραμε μια καινούργια νίκη στον αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» δήλωσε ο γγ του ΟΟΣΑ κατά την τελετή υπογραφής.
Εξήγησε ότι, τα τελευταία δύο χρόνια γύρω στις 60 χώρες υπέγραψαν ή δεσμεύθηκαν να υπογράψουν τη Σύμβαση, «πράγμα που δείχνει το ενδιαφέρον για τη διαφάνεια και την ενίσχυση της συνεργασίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα διεθνές σύστημα δίκαιο για όλους τους φορολογούμενους».
Τη θέληση της Σιγκαπούρης να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, με την προϋπόθεση όμως ότι θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι, εξέφρασε ο υπουργός της Σιγκαπούρης Θάρμαν Σανμουγκαρατνάμ ( Thrarman Shanmugaratnam).
«Η υπογραφή της Σιγκαπούρης μαρτυρά τη θέλησή της να δεσμευθεί για μια συνεργασία στα θέματα φορολογίας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες» είπε και πρόσθεσε: « Η Σιγκαπούρη στοχεύει να συνεργασθεί με όλους τους διεθνείς εταίρους της ώστε να επιτευχθεί η εξέλιξη προς τον στόχο αυτό, από κοινού με την Ελβετία, το Λουξεμβούργο, το Χονγκ Κονγκ, καθώς και τις υπεράκτιες δικαιοδοσίες όπως τα υπεράκτια βρετανικά εδάφη» σημείωσε ο υπουργός.
NewsBeast
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Στο στόχαστρο η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες
- "Διαζύγιο" - βόμβα για Δέσποινα Βανδή;
- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των σούπερ-μάρκετ «Αρβανιτίδη» για πώληση προϊόντων-μαϊμού
- Τι είναι το σπαθόλαδο, το γιατρικό των Αρχαίων Σπαρτιατών που κατακτά τις ΗΠΑ
- Θέματα – Λύσεις 29/5: ΛΑΤΙΝΙΚΑ, ΧΗΜΕΙΑ, ΑΕΠΠ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ
- Nέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα
- ΑΠΘ | Nτοκιμαντέρ φοιτητών πολιτικών επιστημών: Η Γενιά του Χρυσού
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TNSite
- Θωμαή Απέργη: Το νέο single με τίτλο Summer Nights !
- Βρέθηκε η Κινέζα μάνα που πέταξε το παιδί της στον υπόνομο
- Karadayi: Τι θα δούμε σήμερα 29 Μαΐου
- Ιάπωνας ισχυρίζεται πως εντόπισε ζώο στον Άρη!
- Ο πολύς καφές αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας
- Αυτό είναι το νέο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού
- Οι απαντήσεις στη Χημεία
- Στον εισαγγελέα επειδή εξαπατούσε το ΙΚΑ
- Πώς συγκρούστηκε αυτοκίνητο με κλούβα των ΜΑΤ

- Τελευταία Νέα TNSite
- Υπεγράφη η σύμβαση για τη φοροδιαφυγή
- Ρύθμισε τα χρέη και πάει Τρίπολη...
- Αναβλήθηκε το ΚΥΣΕΑ
- Πώς συγκρούστηκε αυτοκίνητο με κλούβα των ΜΑΤ
- Καταγγελίες για παράλυση της συριακής αντιπολίτευσης
- Προβλήματα στις πτήσεις λόγω ανέμων στο Ηράκλειο
- Ελέγχουν υπαλλήλους με πλαστά πτυχία για να απολύσουν
- Βρέθηκε η Κινέζα μάνα που πέταξε το παιδί της στον υπόνομο
- Κατέπεσε μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αμερικανικό αεροσκάφος στη Σομαλία
- Θωμαή Απέργη: Το νέο single με τίτλο Summer Nights !
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Χωρίς τον Άκη Τσοχατζόπουλο συνεχίζεται η δίκη
- Οι Anonymous «ξεσκέπασαν» μέλη βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης
- [Κόσμος &ντουνιάς] Ρομποτικός οικιακός βοηθός «διαβάζει τη σκέψη»
- Στον ΕΟΠΥΥ οι συνταξιούχοι της Αγροτικής
- Πώς οι Γερμανοί ελπίζουν να σώσουν μια γενιά ανέργων Ευρωπαίων
- Κατετέθη η Σύμβαση με τον ΟΟΣΑ για τη φορολογική συνεργασία
- Πωλούσε απορρυπαντικά «μαϊμού» μέσω αλυσίδας σουπερμάρκετ
- ΦΩΤΟ-Στρατιώτες καθάρισαν παραλία
- Ανήρτησαν προσωπικά δεδομένα ακροδεξιών
- ΑΔΕΔΥ: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ