Ξεκαθαρίζει του Παπανικολάου

11:00 18/7/2013 - Πηγή: TNSite
Ημέρα κρίσης είναι η σημερινή για τον Κώστα Παπανικολάου, καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Τα δεδομένα είναι σαφή: οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κρατήσουν τον παίκτη και σκοπεύουν μάλιστα να του κάνουν πρόταση για επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Αν, ωστόσο, δεν δεχτεί, τότε και με σχεδόν βέβαιο ότι σε ένα χρόνο θα μπορεί να μετακομίσει σαν ελεύθερος στο ΝΒΑ,
η διοίκηση των πρωταθλητών Ευρώπης θα σκεφτεί σοβαρά να αποδεχτεί την πρόταση της Μπαρτσελόνα (1,5 εκατ.) για την πώληση του «Παπ».

Ο διεθνής φόργουορντ δεν «καίγεται» να φύγει για την Μπαρτσελόνα, ούτε όμως και είναι αρνητικός. Αυτό που θέλει να εξασφαλίσει, είναι ότι δεν θα κλείσει ο δρόμος για το ΝΒΑ, είτε παραμείνει στον Ολυμπιακό με νέο συμβόλαιο είτε πάει στην Μπαρτσελόνα και για το λόγο αυτό θα επιδιώξει σε όποια συμφωνία κάνει να υπάρχει ένα προσιτό για τις ομάδες του ΝΒΑ buy out στο συμβόλαιό του (αντίστοιχο του φετινού, που ήταν 1 εκατ. δολάρια). Πάντως η Μπαρτσελόνα αν καταφέρει να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του δεν πρόκειται να δεχτεί να μπει μικρή ρήτρα για το ΝΒΑ, για να «προστατέψει» την επένδυσή της στην αγορά ενός παίκτη με 1,5 εκατ.

«Βλέπει» αντικαταστάτες

Ο Ολυμπιακός ήδη εξετάζει περιπτώσεις παικτών για την αντικατάσταση του Κώστα Παπανικολάου σε περίπτωση που τελικά πωληθεί. Στη λίστα φέρεται να βρίσκεται ο Ντέιβιντ Μος της Σιένα. Ο 30χρονος Αμερικανός άσος (1,96μ.) είναι παίκτης ομάδας, εξαιρετικός αμυντικός και αρκετά καλός επιθετικός. Φέτος είχε 11,5 πόντους (77,5% βολές, 50,5% δίποντα, 41,9% τρίποντα), 4,1 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε 9,8 πόντους (87,5% βολές, 44,4% δίποντα, 39,6% τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ ανά αγώνα.

Στην… ελεύθερη αγορά υπάρχει και ο Γιόνας Ματσιούλις, που δεν ανανέωσε με τον Παναθηναϊκό και δεν πιάνει θέση ξένου. Το γεγονός αυτό έχει αξία, γιατί δεν περιορίζει τις επιλογές του Ολυμπιακού για τη θέση «5». Αν ο αντι-Παπανικολάου είναι μη κοινοτικός, τότε υποχρεωτικά ο σέντερ θα είναι από την Ευρώπη και αποκτά τεράστιο προβάδισμα ο Σλοβένος Μίρζα Μπέγκιτς, που αποχωρεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η επιλογή του Νέιτ Τζαβάι χάνει έδαφος, τόσο επειδή ο Αυστραλός πιάνει θέση ξένου, όσο και επειδή προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό.

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα