Βροχή τα πρόστιμα για παραβάσεις στις εκλογές του 2010

09:35 1/11/2013 - Πηγή: TNSite

Οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων αφορούν κατά κύριο λόγω αφορούν στη μη ανάρτηση των εσόδων των συνδυασμών στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, την αναντιστοιχία μεταξύ των βιβλίων των συνδυασμών και των καταχωρήσεων στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, αλλά και τη διακίνηση εσόδων- εξόδων με άλλα μέσα πλην τραπεζικού λογαριασμού.

Στη λίστα φιγουράρουν τα ονόματα του νυν υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του βουλευτή των ΑΝΕΛΓιάννη Δημαρά,

ο οποίος, μάλιστα, εκπίπτει από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου Αττικής και του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Ενδεικτικά ορισμένοι συνδυασμοί και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν:

Περιφέρεια Αττικής

«Αττική Οδός» με επικεφαλής τον Άδωνι Γεωργιάδη: 12.903 ευρώ

Από τον συνδυασμό «Αττική Οδός» δεν αναρτήθηκε το ποσό των 12.903 ευρώ από τα έσοδά του στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Γι΄αυτή την παράβαση επιβάλλεται στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 12.903 ευρώ.

Η Απόφαση

«Γιάννης Δημαράς- Άρμα Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Δημαρά: 50.000 ευρώ και έκπτωση από τη θέση του Περιφερειακού συμβούλου

Ο συνδυασμός «Γιάννης Δημαράς- Άρμα Πολιτών», παρόλο που τα έσοδα και οι δαπάνες των περιφερειακών και δηµοτικών συνδυασµών υποχρεούνται να διακινούνται, µέσω ειδικών λογαριασµών, που τηρούνται σε τράπεζες, εγκατεστηµένες στην Ελλάδα, ο εν λόγω συνδυασµός διακίνησε μέσω τραπεζικού λογαριασμού μόλις 28.737,79 ευρώ από το ποσό των 73.675,50 ευρώ των συνολικών εσόδων του. Όσον αφορά στις δαπάνες του από το συνολικό ποσό των 103.418,43 ευρώ, διακινήθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού μόλις 16.405,5 ευρώ.

Επιπλέον το το βιβλίο που προσκόμισε ο συνδυασμός είναι ελλιπώς ενημερωμένο. Συγκεκριμένα, αναγράφονται έσοδα 73.675 ,50 ευρώ, ενώ στην Κεντρική Βάση ∆εδοµένων έχουν αναρτηθεί έσοδα ύψους106,075,50 ευρώ.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις και ενόψει της πρώτης εφαρμογής του νόµου αυτού, το πρόστιµο που επιβάλλεται στον επικεφαλής του συνδυασµού περιορίζεται στο ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα αποφασίζεται η έκπτωση του Γιάννη Δημαρά από τη θέση του Περιφερειακού Συµβούλου στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Απόφαση (1)

Η Απόφαση (2)

Δήμοι

«Ανθρώπινο Σύγχρονο Αιγάλεω» με επικεφαλής τον Καλογερόπουλο Δημήτριο- Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής: 24.550 ευρώ

Από το συνδυασμό «Ανθρώπινο Σύγχρονο Αιγάλεω» του Δήμου Αιγάλεω, το σύνολο των εσόδων του που ανέρχεται στα 24.550 ευρώ, δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Συνεπώς για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 24.550,00 ευρώ.

Παράλληλα προέκυψε ότι ο εν λόγω συνδυασμός δεν ανάρτησε ούτε τα έξοδα του, αλλά για αυτή την παράβαση δεν προβλέπεται η επιβολή προστίμου.

Η Απόφαση

«Γιώργος Κουράσης Χαλάνδρι σε Δράση» με επικεφαλής τον Γιώργο Κουράση- νυν Δημάρχο Χαλανδρίου:6.000 ευρώ

Για τον συνδυασμό «Γιώργος Κουράσης Χαλάνδρι σε Δράση» του Δήμου Χαλανδρίου διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 6.000 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 6.000 ευρώ.

Η Απόφαση

«Εποχή Δημιουργίας- Συνεργασία Πολιτών Νίκος Γ. Χαρδαλιάς» με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά- νυν Δήμαρχο Βύρωνα: 63.423

Για τον συνδυασμό «Εποχή Δημιουργίας- Συνεργασία Πολιτών Νίκος Γ. Χαρδαλιάς» του Δήμου Βύρωνα διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 63.423 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 63.423 ευρώ.

Η Απόφαση

«Ενωμένη Πολιτεία» με επικεφαλής τον Ιορδάνη Λουίζο- νυν Δήμαρχο Μαραθώνα: 1.824 ευρώ

Για τον συνδυασμό «Ενωμένη Πολιτεία» του Δήμου Μαραθώνα διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 1.824 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 1.824 ευρώ.

Η Απόφαση

«Για την Πόλη μας» με επικεφαλής τον Σωτήριο Ντούρο- νυν Δήμαρχο Αχαρνών: 638 ευρώ

Για τον συνδυασμό ««Για την Πόλη μας» του Δήμου Αχαρνών διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 638 ευρώαπό τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 638 ευρώ.

Η Απόφαση

« Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» με επικεφαλής τον Βασίλη Ζορμπά- νυν Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής:21.735 ευρώ

Όσον αφορά στον συνδυασμό «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» του Δήμου Αγίας Παρασκευήςδιακινήθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού έσοδα ύψους 17.400 ευρώ, ενώ στα βιβλία εμφανίζονται έσοδα18.000 ευρώ. Παράλληλα διακινήθηκαν μέσω τραπέζης δαπάνες ύψους 17.400 ευρώ, ενώ στα βιβλία οι δαπάνες ανέρχονται στις 21.735 ευρώ.

Εν συνεχεία, όπως προκύπτει από την αναλυτική κατάσταση εσόδων ο συνδυασμός είχε έσοδα από εκδήλωση3.735,94 ευρώ, ποσό το οποίο δεν προκύπτει ούτε από το βιβλίο εσόδων – εξόδων που τηρήθηκε, ούτε από προγενέστερη θεώρηση εισιτηρίων. Το γεγονός αυτό το δέχεται και ο οικονομικός διαχειριστής του συνδυασμού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι σε κάποια πολιτική συγκέντρωση δόθηκαν τα χρήματα αυτά οικειοθελώς από τους παρευρισκόμενους και για το λόγο αυτό δεν καταχωρήθηκαν και ούτε θεωρήθηκαν εισιτήρια. Ο ισχυρισμόςόμως αυτός δε δικαιολογεί την εν λόγω παράβαση για την οποία και επιβάλλεται πρόστιμο.

Ενόψει όμως της πρώτης εφαρμογής του νόμου αυτού η επιτροπή κρίνει ότι το συνολικό πρόστιμο που πρέπει να επιβληθεί για τις παραπάνω παραβάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τις συνολικές δαπάνες του συνδυασμού, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των 21.735 ευρώ.

Η Απόφαση

«Νέα πορεία Παπάγου- Χολαργού» με επικεφαλής τον Βασίλη Ξύδη- νυν Δήμαρχο Παπάγου- Χολαργού: 2.832 ευρώ

Για τον συνδυασμό «Νέα πορεία Παπάγου- Χολαργού» του Δήμου Παπάγου-Χολαργούδιαπιστώθηκε ότι το ποσό των 2.832 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον Επικεφαλής του Συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 2.832 ευρώ.

Η Απόφαση

«Δυνατή Γλυφάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Κοκκόρη- νυν Δήμαρχο Γλυφάδας: 9.100 ευρώ

Για τον συνδυασμό «Δυνατή Γλυφάδα» του Δήμου Γλυφάδας διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 9.100 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή επιβάλλεται στον Επικεφαλής του Συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 9.100 ευρώ.

Επίσης προκύπτει ότι ο εν λόγω συνδυασµός, στην Κεντρική Βάση ∆εδοµένων είχε αναρτήσει σύνολο εξόδων27.849,68 ευρώ ενώ στην κίνηση λογαριασµού το ύψος των εξόδων ανέρχεται στο ποσό των 36.728,63 ευρώ. Για την ανακρίβεια όµως αυτή δεν προβλέπεται επιβολή ποινής.

Η Απόφαση

Αναλυτικά όλοι συνδυασμοί που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των παραβάσεων είναι οι εξής:

Ανεξάρτητη Δημοτική Συσπείρωση Αγίου ΔημητρίουΌραμα για το ΗράκλειοΗλίου Πόλις Ανθρώπινη πόλη, Δήμος ΗλιούποληςΈνωση Πολιτών, Δήμος ΜεγαρέωνΝέα Τετράπολις Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέα ΜάκρηΔύναμη Ελπίδας, Δήμος Μαρκοπούλου ΜεσογαίαςΕλληνικό Αργυρούπολη Πρώτη ΠόληΔημοτική Οικολογική Συνεργασία ΠαλλήνηςΕποχή Δημιουργίας-Συνεργασία Πολιτών Νίκος ΧαρδαλιάςΤώρα ή Ποτέ Δήμος ΣπετσώνΠαναχαρναϊκή Ακηδεμόνευτη Κίνηση ΠολιτώνΡιζοσπαστική Δράση για την ΠαλλήνηΣυνεργασία για το ΠέραμαΔημοτική Αναγέννηση ΠεράματοςΝέο Ψυχικό Φιλοθέη Ψυχικό Μια ΌασηΠαιανία Σύγχρονη ΠόληΓιώργος Κουράσης Χαλάνδρι σε ΔράσηΚίνηση Πολιτών Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη Κόντρα στο ΡεύμαΕνωμένη Πολιτεία, Δήμος ΜαραθώναΣυμπαράταξη για τον Άνθρωπο και την Πόλη, Δήμος Αγίας ΒαρβάραςΠειραιάς Όλοι ΜαζίΥπερκομματικός Δημοτικός Συνδυασμός «Συνεργασία Πολιτών Μοσχάτου-ΤαύρουΠολίτες σε Κίνηση, Δήμος Δάφνης-ΥμηττούΓια ένα Νέο ΜαρούσιΆνω Κάτω στο ΚαλαμάκιΓια την Πόλη μας του Δήμου ΑχαρνώνΠετρούπολη Πόλη να ΖειςΚαισαριανή Τώρα Ανάπτυξη ΠροοπτικήΦαληρικός ΣυναγερμόςΦώτης Μελάς Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου ΔραπετσώναςΑνεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση ΠετρούποληςΚοινωνική Συμμαχία για τη Σαλαμίνα του ΑύριοΑνεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τον ΚορυδαλλόΔημοτική Αλλαγή Ραφήνας ΠικερμίουΑνοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού Πάμε ΑλλιώςΆμεση παρέμβαση, Δήμος ΓλυφάδαςΣυνεργασία Πολιτών, Δήμος ΚαισαριανήςΔημοτική Κίνηση Γαλατσίου Άλλος Δρόμος για μια Κοινωνία Αλληλεγγύης και ΣυμμετοχήςΌραμα Πόλης, Δήμος Φιλαδέλφειας-ΧαλκηδόναςΕλληνικό Αργυρούπολη Σύγχρονη ΠόληΑττική Οδός Περιφέρεια ΑττικήςΑττική Οικολογική ΚίνησηΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Δάφνης ΥμηττούΧαλάνδρι ΑναγέννησηΒάρη Βούλα Βουλιαγμένη Πόλεις για να ΖειςΔημοτική Κίνηση Κορυδαλλός 16χρονη ΠόληΑνθρώπινο σύγχρονο ΑιγάλεωΣυμμαχία Πολιτών για τη Νέα ΣμύρνηΣαρωνική ΣυμμαχίαΑγία Παρασκευή η Πόλη μαςΑλλάζουμε Μαζί Νέος Δήμος Νέα Αρχή, Δήμος ΠαιανίαςΑλληλεγγύη ΚαματερόΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πάμε Μπροστά, Δήμος Μαρκοπούλου ΜεσογαίαςΑριστερή Κίνηση ΠεριστερίουΔήμος Ισχυρός Πόλη Με Όραμα, Δήμος ΠαλλήνηςΑγία Βαρβάρα Αύριο Αλλάζουμε την Πόλη μαςΔΑΔΑ με Όραμα, Δήμος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΆρμα Πολιτών, Περιφέρεια ΑττικήςΔημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινιού-Δραπετσώνας ΚαλημέραΔημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών ΜεγαρέωνΠεντέλη εν ΔράσειΝέα Πορεία Νέα ΚαισαριανήΌμορφη Πόλη, Δήμος Νίκαιας Αγ. Ι. ΡέντηΧρώμα στην Πόλη, Δήμος ΗλιουπόλεωςΜελίσσια Πεντέλη ΜαζίΟικολόγοι ΎδραςΕνεργοί Πολίτες η Άλλη Πρόταση ΩρωπόΝέα Εποχή Αδέσμευτη Νέα Πόλη, Δήμος Αγίας ΠαρασκευήςΟικόπολις για την Πόλη της Καρδιάς μας Ραφήνα-ΠικέρμιΚυθηραϊκή ΠρωτοβουλίαΜαζί για μια Νέα Αρχή Βάσω Σπηλιωτοπούλου, Δήμος ΚηφισίαςΑνεξάρτητο ΠεριστέριΑνθρώπινη Πολιτεία, Δήμος ΠεντέληςΚαλύτερο ΧαϊδάριΒριλήσσια Δήμος ΔημιουργίαςΗ Πόλη που Αξίζουμε, Δήμος ΚηφισιάςΜαζί για την Πόλη μας, Δήμος ΖωγράφουΝέα Πορεία Παπάγου ΧολαργούΔΑΔΑ ΖωγράφουΔημιουργική Ενότητα Πολιτών Λυκόβρυσης ΠεύκηςΔημοτική Κίνηση Πολιτών ΚαλλιθέαςΑριστερό Σχήμα ΙλίουΤα Βριλήσσια των ΠολιτώνΝέα Εποχή για τη Λυκόβρυση και την ΠεύκηΆγιος Δημήτριος η Πόλη μαςΔυνατή Γλυφάδα Κώστας ΚόκκορηςΑίγινα Πρόσω Ολοταχώς

Πηγή: aftodioikisi.gr

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα