Βορίδης: Δεν δέχομαι τη λογική του συνταγματικού τόξου

17:56 20/9/2013 - Πηγή: TNSite

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, σημείωσε ότι προσβάλλει σκόπιμα την έννομη τάξη, εκτίμησε πάντως, ότι οι περισσότερες πράξεις, που της αποδίδονται στη είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

"Τρεις πράξεις έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα. Μία είναι η ανθρωποκτονία αλλοδαπού, μία είναι η ανθρωποκτονία στην περίπτωση του Π. Φύσσα και άλλη μία πράξη είναι στο Μελιγαλά. Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι δύο από αυτές, έγιναν τις τελευταίες 10 μέρες", δήλωσε ο κ. Βορίδης.

"Αν ασκηθεί δίωξη,

θα τεθεί και ένα ζήτημα κατά πόσο θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση ενός τέτοιου κόμματος. Εκεί είναι πιθανό να χρειαστεί πρόσθετη νομοθεσία. Αν με ρωτούσατε αν έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, επειδή είναι εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, όσο και αν μου είναι απεχθής σαν ιδεολογία, θα σας έλεγα όχι. Είναι όμως τελείως διαφορετικό αν είναι μια εγκληματική οργάνωση, που τις τελεί ενταγμένες σε ένα πολιτικό σχέδιο, που προσβάλλει την έννομη τάξη", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός συνταγματικού τόξου, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενθαρρύνει και δικαιολογήσει σε μερικές περιπτώσεις πράξεις βίας και έχει χρησιμοποιήσει εμπρηστική ρητορική, που μπορεί να είναι και αντικοινοβουλευτική. Ο κ. Βορίδης έφερε ως παράδειγμα στις εκκλήσεις του Α. Τσίπρα, για ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι δεν υιοθετεί την αντίληψη του συνταγματικού τόξου, διότι έτσι θα αρχίζαμε μια δύσκολη συζήτηση.

"Για παράδειγμα το ΚΚΕ, που ανοιχτά θέτει ως στόχο την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος, θα ήταν εντός συνταγματικού τόξου; Εμένα με απασχολεί η νομιμότητα", κατέληξε ο κ. Βορίδης.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα