Βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στο Αφγανιστάν

19:43 29/5/2013 - Πηγή: TNSite
Μια ομάδα ενόπλων εξαπέλυσε επίθεση σήμερα στα γραφεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στην πόλη Τζαλαλαμπάντ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας από τους φρουρούς ασφαλείας του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, έξι ξένοι υπήκοοι, μέλη του προσωπικού της ΔΕΕΣ, απομακρύνθηκαν χάρη στην επέμβαση της αστυνομίας και είναι ασφαλείς.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η ΔΕΕΣ, ενώ τουλάχιστον δύο συνεργοί

του μπήκαν μέσα στα γραφεία, όπως ανέφεραν ντόπιοι αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ, Άχμαντ Ζία Αμπντουλζάι, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ανταλλάσσουν πυρά με τους επιτιθέμενους εντός του κτιρίου της ΔΕΕΣ. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν μια έκρηξη και ακολούθησαν πυροβολισμοί.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της ΔΕΕΣ στην πόλη Τζαλαλαμπάντ και επί του παρόντος το σημείο είναι περικυκλωμένο από αστυνομικούς», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που σημειώνεται στο Αφγανιστάν μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες. Τη νύχτα, έξι Ταλιμπάν και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στην έδρα του κυβερνήτη της επαρχίας Παντσίρ, στα βόρεια της χώρας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα