Βόλος: Κρίσιμες οι ευρωεκλογές για το μέλλον της Ε.Ε.

02:49 20/4/2013 - Πηγή: TNSite

Θα πρέπει να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση και στη χώρα μας για το ποια Ευρώπη θέλουμε, καθώς «σε ένα κοινό σπίτι θα πρέπει να έχουμε και κοινό σχέδιο κι αυτό απαιτεί μια ειλικρινή πολιτική συζήτηση». Επιπλέον ο δρόμος για τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος και το στοίχημα είναι οι πολίτες να ψηφίσουν, γιατί πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για μια σειρά σοβαρών θεμάτων, αν επιθυμούμε να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και ν’ αντιμετωπιστεί η κρίση. Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του σημερινού Σεμιναρίου για τα περιφερειακά ΜΜΕ

στο Δημαρχείο του Βόλου, για την εξοικείωση των δημοσιογράφων με επίκαιρα ζητήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού, που οργανώθηκε στο πλαίσιο του Διευρυμένου Περιφερειακού Συνεδρίου με θέμα «Πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ε.Ε. για την απασχόληση», από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου.

Στο χαιρετισμό του, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας σημαντικό να γίνει μια συζήτηση για την Ευρώπη καθώς όπως δήλωσε «το 2013 έχει ανακηρυχτεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, ενώ ακολουθούν και οι ευρωοεκλογές του 2014 και οι πολίτες πρέπει να δώσουν ώθηση στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. Πρέπει να συζητήσουμε αν θέλουμε μια Ευρώπη αλληλεγγύης. Σ’ ένα κοινό σπίτι πρέπει να έχουμε και κοινό σχέδιο κι αυτό απαιτεί πολιτική συζήτηση». Επιπλέον τόνισε ότι η δουλειά που γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ουσιαστική, αλλά για να έχουμε απάντηση στα ζητήματα που μας απασχολούν θα πρέπει να γίνει πολιτικός διάλογος στη χώρα, και στη συνέχεια μέσω συμμαχιών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, επισήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του και η Ευρώπη είναι η δική μας οικογένεια, που όσο κι αν διαφωνούμε με ορισμένες πολιτικές δεν θα πει ότι «θ’ αλλάξουμε ήπειρο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κων/νος Τσουτσοπλίδης, όσο και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, αναφέρθηκαν κυρίως στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει τόσο το Ευρωκοινοβούλιο, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και που έχουν που έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν οι δημοσιογράφοι για να παρακολουθήσουν το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι αλλά και τις αποφάσεις που επιμέρους ενδιαφέρουν τη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα