Βιωματικό εργαστήρι πολλαπλής νοημοσύνης στο βιβλιοπωλείο Ιανός

15:56 6/11/2013 - Πηγή: TNSite
Οι Εκδόσεις Διόπτρα, το InfoKids.gr και το βιβλιοπωλείο Ιανός σας προσκαλούν στο Βιωματικό εργαστήρι Πολλαπλής Νοημοσύνης με τη σύμβουλο αγωγής και εκπαίδευσης Ελένη Γαρυφαλάκη, με αφορμή το βιβλίο της Πολλαπλή Νοημοσύνη.

Μέσα από αυτό το εργαστήρι, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα διάφορα είδη νοημοσύνης και τις κλίσεις των παιδιών τους έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τους δικούς τρόπους έκφρασης, δημιουργικότητας και φαντασίας. Τη

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα.

Τρεις εκδηλώσεις με θέμα «Ενημερωμένοι γονείς-Χαρούμενα παιδιά» διοργανώνουν η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και το infokids.gr. Πρόκειται για έναν κύκλο ομιλιών κατά τη διάρκεια του οποίου έγκριτοι επιστήμονες, καταξιωμένοι συγγραφείς και σημαντικοί επαγγελματίες θα συνομιλήσουν με γονείς εμβαθύνοντας πάνω στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ανακαλύπτοντας λύσεις και προτείνοντας νέους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά σήμερα.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Θέμα: Βιωματικό Εργαστήρι Για Την Πολλαπλή ΝοημοσύνηΔευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στις 18:00, IANOS CAFE, Σταδίου 24, ΑθήναΣτην πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό εργαστήρι Πολλαπλής Nοημοσύνης με τη σύμβουλο αγωγής και εκπαίδευσης Ελένη Γαρυφαλάκη, με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Μέσα από αυτό το εργαστήρι, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα διάφορα είδη νοημοσύνης και τις κλίσεις των παιδιών τους έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τους δικούς τους τρόπους έκφρασης, δημιουργικότητας και φαντασίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη των καταστημάτων ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ και της FREZYDERM. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Θέμα: Βία στο ΣπίτιΔευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, στις 18:00, IANOS CAFE, Σταδίου 24, Αθήνα

Στη δεύτερη συνάντηση, συζητάμε για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας στις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες: αίτια και επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνερ¬γασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) και την τηλεφωνική συμβουλευτική υπη¬ρεσία 8018011177 (για γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους ενήλικες)-116111 (για παιδιά και εφήβους).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη της FREZYDERM. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θέμα: «Φάε το ψαράκι σου παιδί μου… και άλλες αστείες ιστορίες!»

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, στις 13:00IANOS CAFE, Σταδίου 24, Αθήνα

Ένας συγγραφέας παίρνει το μέρος των παιδιών, ένας διατροφολόγος παίρνει το μέρος των γονιών και ένας μάγειρας «γεφυρώνει» το μεγάλο χάσμα στο θέμα της διατροφής που υπάρχει μεταξύ παιδιών και γονιών.

Τελικά όλοι μαζί καταφέρνουν να δείξουν στους γονείς τρόπους να μαγειρεύουν υγιεινά και νόστιμα ακόμη και τα φαγητά που τα παιδιά δεν αγαπούν, αποδεικνύοντάς τους εντέλει ότι και η «ψαρόσουπα» δεν είναι... και τόσο άσχημη τελικά!

Την παρουσίαση θα κάνουν: Ο καταξιωμένος σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Βαρούλκο» Λευτέρης Λαζάρου, ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης με τα βιβλία του Ψαρόσουπα και Ψαροσουπίτσα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και ο Παρασκευάς Παπαχρήστος διατροφολόγος- διαιτολόγος, Μ.Sc. και ιδρυτής του Μednutrition.gr.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς που θα συνοδεύονται αποκλειστικά και μόνο από τα παιδιά τους. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα