Βενιζέλος: Η κυβέρνηση να λειτουργεί σαν κυβέρνηση συνεργασίας και όχι σαν μονοκομματική της ΝΔ

01:08 18/6/2013 - Πηγή: TNSite

"Πρώτα θα υπάρξει σχέδιο, νόμος, συμφωνία και μετά η εφαρμογή του νέου οργανισμού", είπε χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη νέα συνάντηση των τριών αρχηγών.

"Η συζήτηση που είχαμε θα συνεχιστεί την Τετάρτη το απόγευμα γιατί αύριο υπάρχουν διεθνείς υποχρεώσεις του πρωθυπουργού. Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα που έχουμε ανοίξει. Το βασικό θέμα ήταν οι αρχές της τρικομματικής και η ανάγκη να αξιολογήσουμε το που βρίσκεται η χώρα και που πηγαίνουμε, ποιες είναι οι αγωνίες της κοινωνίας. Η συζήτηση αυτή άνοιξε με αφορμή

την ΕΡΤ. Να υπάρχει σεβασμός της δημοκρατίας και της συνταγματικής τάξης και των ευρωπαϊκών θεσμών", δήλωσε.

"Πρέπει να λύσουμε τα θέματα δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης με αφορμή την ΕΡΤ"

"Η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί σαν πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας και όχι σαν μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους. Και βασικό θέμα είναι οι μεταρρυθμίσεις, οι ουσιαστικές, χωρίς οπισθοχωρήσεις. Έχουμε πολλά να πούμε για όσα έπρεπε να γίνουν. Είμαστε υπέρ της μεταρρύθμισης της ΕΡΤ αλλά με θεσμικό σχήμα ψηφισμένο από τη Βουλή.

Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική διαδικασία. Η απόφαση του ΣτΕ λέει αυτό που είπαμε εξ αρχής. Καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αναστείλει τη λειτουργία του συντάγματος και να διακόψει τις εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να μαυρίσει την οθόνη του καναλιού της Βουλής. Να διακόψει την επικοινωνία με τον απόδημο ελληνισμό. Επίσης η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να επαναληφθούν οι εκπομπές του δημόσιου φορέα με νόμιμο τρόπο που είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος. Αυτά θα τα συζητήσουμε και πάλι την Τετάρτη".

Ανάγκη ανασχηματισμού

"Πρέπει να ερμηνεύσουμε σωστά την απόφαση του Συμβουλίου. Ο κ. Σαμαράς φάνηκε να αποδέχεται αυτά που έχουμε πει. Επείγει η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, της αξιολόγησης προσώπων, δηλαδή ο ανασχηματισμός και η διαμόρφωση σχήματος συντονισμού των αποφάσεων που λαμβάνουμε οι πολιτικοί αρχηγοί. Με αφορμή την ΕΡΤ πρέπει να λύσουμε τα ζητήματα δημοκρατίας και θεσμών.

Ο λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει μεταρρυθμίσεις και θέλει να ξέρει ότι η κυβέρνηση του τον καθοδηγεί σωστά. Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει είτε με υπουργική απόφαση είτε με νόμο γιατί δεν μπορεί να συσταθεί άλλος φορέας. Το κλίμα είναι φορτισμένο επειδή υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Δεν το δημιουργήσαμε εμείς όμως. Πρώτα θα υπάρξει σχέδιο, νόμος, συμφωνία και μετά η εφαρμογή του νέου οργανισμού", κατέληξε.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα