Βενιζέλος: Η αντιπολίτευση έχει καλομάθει. Δεν έχει καμία αίσθηση ευθύνης

22:08 7/12/2013 - Πηγή: TNSite

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, "αν εμείς που αγωνιζόμαστε για τη χώρα εκφράζουμε την Ελλάδα του χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το προχθές. Εάν θέλει να διώξει την τρόικα ο κ.Τσίπρας, πρέπει να την βρει εδώ. Αυτός είναι ο φόβος,

μην φύγει το μνημόνιο, γιατί τότε θα χαθεί ο λόγος ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε, ότι "τώρα πια έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό, πως χάρη στις θυσίες του αυτός είναι ο προϋπολογισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ο προϋπολογισμός αυτό είναι είναι επίσης ο προϋπολογισμός μείωσης του ελλείμματος και πλεονάσματος ή τουλάχιστον εξισορρόπησης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών".

"Αυτός είναι προϋπολογισμός της επιστροφής σε θετικά πρόσημα, που θα λειτουργήσει ως βάση επανεκκίνησης της οικονομίας και θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους", τόνισε.

"Θέλουν να γυρίσουμε σε κατάσταση πριν το μηδέν"

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος είπε, πως "θέλουν να γυρίσουμε όχι στο μηδέν αλλά στην κατάσταση πριν το μηδέν, ώστε να δει η χώρα την εμπειρία της άτακτης χρεοκοπίας, να έχουν χάσει οι Έλληνες καταθέσεις, ακίνητη περιουσία, προσδοκίες. Γιατί αυτό το δίλημμα έθεσε ο κ. Τσίπρας".

"Ο κ. Τσίπρας βάσισε μία πολιτική πρόταση 45 λεπτών σε ένα σόφισμα και μία τυμβωρυχία. Η τυμβωρυχία αφορά την αγωνία του ελληνικού λαού, αυτών που προσπαθούν να επιβιώσουν. Όλα τα αλέθει ο μύλος της κομματικής δημαγωγίας γατί βλέπει ότι δεν έχει άλλο υλικό να κάψει, δεν υπάρχουν ιδέες".

"Το σόφισμα είναι ότι κάναμε επιλογές δυσάρεστες ως αν να υπήρχε άλλη δυνατότητα, σαν να μπορούσαμε να διαχειριστούμε την κρίση και να βγούμε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Μας εκλαμβάνουν ως ηλίθιους; Θα αναλαμβάναμε αυτό το πολιτικό κόστος εάν υπήρχε εναλλακτική λύση;", συνέχισε.

"Μπορούν να σε κρεμάσουν από τα μανταλάκια μέσα στο ευρώ"

"Έχω πει στον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορούν να σε βγάλουν από το ευρώ, αλλά μπορεί να σε κρεμάσουν από τα μανταλάκια μέσα στο ευρώ", είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφερόμενος στη φιλολογία του Grexit.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως "δεν μπορούμε να παραβιάσουμε τις αντοχές τις οικονομίας, άλλωστε οι στόχοι προσδιορίζονται με βάση τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα