Βάζει νερό στο κρασί του ο Σόιμπλε

11:35 9/5/2013 - Πηγή: TNSite
Εύσημα στη Γαλλία για τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες απονέμει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και υποστηρίζει ότι η ευρωζώνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε συνέντευξή του προς την Rheinische Post ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι «η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει», υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι κανόνες του συμφώνου σταθερότητας είναι σαφείς.

«Εάν

εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης κριθεί αναγκαίο να παραταθεί η προθεσμία για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, αυτό θα είναι επιτρεπτό», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι η «η Γαλλία βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αναφερόμενος στη διαχείριση της κρίσης, ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι η ευρωζώνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

«Βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο από ό,τι πριν από τρία χρόνια. Τα στοιχεία παραπέμπουν σε μια θετική εξέλιξη», λέει χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι οι δανειακές ανάγκες των χωρών της ευρωζώνης είναι σήμερα κατά 50% μειωμένες σε σχέση με το 2010.

Ο κ. Σόιμπλε διαπιστώνει επίσης μείωση του κόστους εργασίας στην ευρωζώνη. Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη ζώνη του κοινού νομίσματος.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα