Βασική αγορά για το PlayStation η Ελλάδα

16:58 12/6/2013 - Πηγή: TNSite

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει για το PlayStation μια από τις βασικές αγορές στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, πριν από την οικονομική κρίση άλλα και σήμερα, η πορεία του στην ελληνική αγορά είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αποσπώντας μερίδιο άνω του 70%. Έτσι για εμάς η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει δυναμικά στις προτεραιότητές μας».

Επιβεβαιώνοντας

πως το PlayStation 4 θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας παράλληλα με τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές κατά την εορταστική περίοδο του 2013, ο James Armstrong, αντιπρόεδρος της Sony Computer Entertainment Europe, μίλησε στο protothema.gr για τη στρατηγική προώθησης της νέας παιχνιδομηχανής.

«Απευθυνόμαστε στους gamers, που έχουν για περίπου δυο δεκαετίες το PlayStation ως πρώτη τους επιλογή. Αλλά δεν παραβλέπουμε και το γεγονός ότι ένα νέο, κάπως διαφορετικό κοινό ενδιαφέρεται να έχει πρόσβαση από το σαλόνι του σε ψυχαγωγικό περιεχόμενο, όπως ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Σε όλους αυτούς μπορούμε να προσφέρουμε την επιλογή, γι αυτό και επιδιώκουμε συνεργασίες και σε τοπικό επίπεδο».

Για το περιβόητο θέμα των μεταχειρισμένων παιχνιδιών, ο James Armstrong επανέλαβε ότι δεν είναι στις προθέσεις της Sony να στερήσει από τους χρήστες του PlayStation την υψηλή αξία μεταπώλησης που διατηρούν πολλοί από τους κορυφαίους τίτλους, εκτιμώντας ότι τα δισκάκια θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην αγορά, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, συμφώνησε ότι το μέλλον οδηγεί στη διασύνδεση όλων των συσκευών και την on line διάθεση του περιεχομένου, είτε πρόκειται για παιχνίδια, είτε για άλλο ψυχαγωγικό υλικό.

«Βασικό αντίπαλος του PlayStation σε αγορές όπως η ελληνική θα είναι το ίδιο το PlayStation», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της SCEE, εννοώντας ότι η μεγάλη επιτυχία και η αντοχή στον χρόνο του PlayStation 3 ίσως κάνει πιο διστακτικούς -δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών- κάποιους καταναλωτές. «Κρατήσαμε την τιμή του PlayStation 4 στο πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, πιστεύοντας ότι ο συνδυασμός βελτιωμένων επιδόσεων και νέων υπηρεσιών θα οδηγήσει σε ακόμη μια εμπορική επιτυχία».

Στην Ελλάδα, το PlayStation 3 έχει πουλήσει συνολικά σε διάστημα έξι ετών κοντά στα 350.000 κομμάτια, με την καλύτερη χρονιά του (το 2009) να ξεπερνά τις 70.000 μονάδες. Το 2012 και δεδομένης τη συνολικής καθίζησης της αγοράς των ηλεκτρονικών συσκευών, οι πωλήσεις του έφτασαν περίπου στα 45.000 κομμάτια.

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι τουλάχιστον εννέα στα δέκα PS3 στη χώρα μας είναι συνδεδεμένα στο Ιντερνετ, στοιχείο που καταδεικνύει την τάση διασύνδεσης και των παιχνιδομηχανών.

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα