Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι και τρυβλίο Πέτρι στην Google

13:22 31/5/2013 - Πηγή: TNSite

Με ένα διαδραστικό doodle με ενεργά βακτήρια, η Google γιορτάζει σήμερα τα 161α γενέθλια του βακτηριολόγου Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι (Julius Richard Petri).

Ο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 31 Μαΐου του 1852 και το τρυβλίο Πέτρι, το κυλινδρικό ρηχό δοχείο, όπου οι βιολόγοι καλλιεργούν μικροοργανισμούς, είναι

δικής του εφεύρεσης.

Έξι κύλινδροι στα χρώματα των γραμμάτων της Google. Αν πατήσουμε το play βγαίνει ένα χέρι ποθ βάζει υγρό στους κυλίνδρους και στα αντίστοιχα βακτήρια που ζουν ανάμεσά μας.

Το τρυβλίο Πέτρι (Petri) (ή Πετρί) είναι ένα ρηχό γυάλινο ή πλαστικό κυλινδρικό πιάτο που χρησιμοποιείται από τους βιολόγους για την καλλιέργεια μικροοργανισμών. Οφείλει το όνομα του στον Γερμανό βακτηριολόγο Julius Richard Petri ο οποίος πραγματοποίησε αυτή την εφεύρεση όταν εργαζόταν ως βοηθός του Ρόμπερτ Κοχ.

Ο διάσημος βακτηριολόγος σπούδασε ιατρική και πήρε το πτυχίο του το 1876, ενώ από το 1877 έως το 1879 εργάστηκε ως βοηθός του θεμελιωτή και "πατέρα" της σύγχρονης βακτηριολογίας και μικροβιολογίας Ρόμπερτ Κοχ στο Βερολίνο. Στην συνέχεια ακολούθησε καριέρα στρατιωτικού γιατρού.
Την περίοδο που βρισκόταν στο εργαστήριο, εκείνο άρχισε να προβαίνει σε καλλιέργειες μικροοργανισμών.
Ο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι πέθανε στο Τσάιτς της Σαξωνίας (στην Ανατολική Γερμανία) στις 20 Δεκεμβρίου 1921, σε ηλικία σε ηλικία 69 ετών.

Πόπη Π

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα