Τρίτροχο αυτοκίνητο φιλοδοξεί να κατακτήσει τους αμερικανικούς δρόμους

17:42 5/7/2013 - Πηγή: TNSite
Το εικονιζόμενο είναι το Elio Motors. Παράγεται προς το παρόν σε περιορισμένο αριθμό στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, έχει κόστος 6.800 δολάρια και η κατασκευάστρια εταιρεία ευελπιστεί οι τρεις τροχοί του να κερδίσουν τους Αμερικανούς οδηγούς.

Για να το πετύχει αυτό, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Paul Elio απαίτησε το όχημα να ακολουθεί τέσσερις βασικές αρχές.
Πρώτον, να μπορεί με ένα γαλόνι βενζίνη να καλύψει 84 μίλια. Δηλαδή με περίπου 1 λίτρο καυσίμου να καλύπτει 33 χιλιόμετρα.

Δεύτερον, η τιμή του να μην ξεπεράσει τις 6.800 δολάρια- 5.300 ευρώ περίπου- και τρίτον να μπορεί να πάρει 5 αστέρια στις μετρήσεις ασφαλείας.

Τέταρτον, ο Elio ήθελε το αυτοκίνητο να είναι «made in USA».

Και μέχρι στιγμής το τρίτροχο όχημα ανταποκρίνεται σε αυτές του τις απαιτήσεις.

Με βάρος λίγο κάτω από τα 400 κιλά, το Elio είναι σβέλτο και ευέλικτο. Διαθέτει επίσης πέντε αερόσακους και υπάρχει και, περιορισμένος φυσικά, αποθηκευτικός χώρος.

Προς το παρόν το Elio έχει παραχθεί μόνο με τη μορφή μερικών πρωτοτύπων. Πρέπει ακόμα να γίνουν κάποια τεστ και να αξιολογηθεί και γι’ αυτό δεν είναι νόμιμο να βγει στο δρόμο.

Αλλά οι υπεύθυνοι της εταιρείας έβγαλαν τα πρώτα οχήματα στο δρόμο για να τα δοκιμάσουν.

Σε ό,τι αφορά τη μαζική παραγωγή, τοποθετείται το 2014 καθώς τότε η εταιρεία θα αρχίσει να συναρμολογεί τα τρίτροχα αυτοκίνητα στις παλιές εγκαταστάσεις της General Motors στη Λουιζιάνα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα