Τραυματίες Σύροι αντάρτες μεταφέρθηκαν στον Λίβανο

23:16 8/6/2013 - Πηγή: TNSite

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτές οι «δεκάδες» αντάρτες βρίσκονται στην Ααρσάλ, μια πόλη κατοικούμενη κυρίως από σουνίτες υποστηρικτές της συριακής αντιπολίτευσης που έχει γίνει σημείο διέλευσης για τους πρόσφυγες και τους αντάρτες από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011.

Τουλάχιστον 28 από τους αντάρτες αυτούς «μεταφέρθηκαν από τον λιβανικό Ερυθρό Σταυρό στα νοσοκομεία της Μπεκάα» σε ζώνες που δεν ελέγχονται από τη Χεζμπολάχ, η οποία πολεμά στο πλευρό του συριακού στρατού.

Ο ρόλος της Χεζμπολάχ που ήταν καθοριστικής σημασίας στη μάχη της Κουσέιρ

έχει εξοργίσει τους αντιφρονούντες και τους αντάρτες και έχει επικριθεί από τις δυτικές χώρες.

Επιπλέον, «περίπου τριάντα οικογένειες έφτασαν σήμερα (Σάββατο) από την περιοχή της Κουσέιρ στην Ααρσάλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής επικεφαλής του δήμου της πόλης αυτής, Αχμαντ Χοτζέιρι. «Η κατάστασή τους είναι πολύ δύσκολη, έφτασαν εξαντλημένοι, δεν έχουν τίποτα, μερικοί ήρθαν με τα πόδια», πρόσθεσε.

«Μερικές οικογένειες παραμένουν στην Ααρσάλ, άλλες κατευθύνονται στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου», όπου η βοήθεια προς τους πρόσφυγες είναι καλύτερα οργανωμένη, διευκρίνισε.

«Μπορούμε να τους δώσουμε μόνο την πρώτη αναγκαία βοήθεια. Οι διεθνείς οργανισμοί μπορούν να προσφέρουν περισσότερα», τόνισε ο Χοτζέιρι.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε τον έλεγχο του συνόλου της στρατηγικής περιοχής της Κουσέιρ (κέντρο-δυτικά), για την οποία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει ζητήσει «άμεση» πρόσβαση για ανθρωπιστικούς λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα