Τουρκία: Το Ισραήλ χτυπάει την μυστική υπηρεσία μας

18:05 1/7/2013 - Πηγή: TNSite

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜİΤ) της Τουρκίας αποτελεί στόχο «οργανωμένων επιθέσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της, κ. Χακάν Φιντάν.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Γκιουνές ο κ. Φιντάν επισήμανε, χαρακτηρίζοντας παράδοξο και πρωτοφανές το γεγονός, ότι ένα άλλο κράτος –το Ισραήλ– είχε αντιδράσει με γραπτή ανακοίνωση όταν είχε αποφασιστεί ο διορισμός του στη θέση του επικεφαλής της ΜΙΤ.

«Μετά από αυτή τη ανακοίνωση, η ΜİΤ αποτέλεσε στόχο μιας σειράς επιθέσεων: Τα πρακτικά των μυστικών συνομιλιών (με Κούρδους μειονοτικούς

πολιτικούς και την ηγεσία του PKK) στο Όσλο διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης, ακολούθησε η επίθεση στο Ουλούντερε (σ.σ. με δεκάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες), η κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από τη Συρία και οι εκρήξεις στο Ρεϊχανλί (στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, με δεκάδες νεκρούς αμάχους)», είπε ο κ. Φιντάν. Όλα αυτά τα γεγονότα, που έχουν βαθύτατα αναστατώσει την τουρκική κοινή γνώμη, αποτελούν «μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης με στόχο την ΜİΤ», είπε ο κ. Φιντάν.

Υποστήριξε ακόμη ότι όσα γράφονται τον τελευταία καιρό στον τουρκικό Τύπο, για συλλογή πληροφοριών για την ιδιωτική ζωή των Τούρκων πολιτών από την υπηρεσία πληροφοριών, εντάσσονται στην ίδια εκστρατεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα