Τουρκία: Με μαντήλα στη Βουλή 4 βουλευτίνες

15:49 31/10/2013 - Πηγή: TNSite

Πρόκειται για τις Nurcan Dalbudak , Gülay Samancı , Gönül Bekin Şahkulubey και Sevde Beyazıt Kacar. Μάλιστα, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

"Πραγματοποιήσαμε το ιερό καθήκον της επίσκεψης στην Μέκκα και από τώρα και το εξής αισθανόμαστε την ανάγκη να καλύπτουμε τα μαλλιά μας", υπήρξε η αιτιολόγηση των βουλευτών του ΑΚΡ.

Τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) θεωρούν ότι το κυβερνών κόμμα επιχειρεί να εκδικηθεί τους υπερασπιστές του κοσμικού καθεστώτος. Το μεσημέρι της Πέμπτης, το CHP επιχειρεί

να μπλοκάρει την συνεδρίαση της βουλής. Την ίδια στιγμή, μια βουλευτής του κόμματος συμμετάσχει στην συνεδρίαση με μια φανέλα, η οποία φέρει την φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δήλωσε πως το κόμμα του κ. Ερντογάν επιχειρεί λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές να χρησιμοποιήσει την ισλαμική μαντήλα για να καρπωθεί οφέλη και πως το κόμμα του δεν πρέπει να δώσει αυτή την ευκαιρία στον κ. Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο στην εμφάνιση των γυναικών στο τουρκικό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι παλαιότερα αυτό το θέμα αποτελούσε ταμπού.

Σημειώνεται ότι το 1999, μια βουλευτής της συντηρητικής παράταξης είχε επιχειρήσει αν εισέλθει στην βουλή με την μαντίλα της. Τότε, ο Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ είχε μπλοκάρει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα