Τουλάχιστον 10 στρατιώτες και 8 αντάρτες σκοτώθηκαν στην Υεμένη

20:15 16/1/2014 - Πηγή: TNSite
Δέκα στρατιώτες και οκτώ αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την Αλ Κάιντα εναντίον θέσεων του στρατού στην επαρχία Μπάιντα της κεντρικής Υεμένης, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές και τοπικές πηγές.

«Ένοπλοι άνδρες της Αλ Κάιντα εξαπέλυσαν το πρωί ταυτόχρονες επιθέσεις σε τρεις θέσεις του στρατού στη Ρανταά, σκοτώνοντας δέκα στρατιώτες και τραυματίζοντας πολλούς άλλους», είπε μια στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με την οποία έχασαν τη ζωή τους και οκτώ από τους δράστες.

Η

πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, είπε επίσης ότι τέσσερις στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από τους ενόπλους.

Μεταξύ των νεκρών δραστών είναι και ένας βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε προτού προλάβει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Ένας τοπικός αξιωματούχος, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι «δεκάδες ένοπλοι άνδρες συμμετείχαν στις επιθέσεις στη Ρανταά» υποστηρίζοντας ότι τα μέλη της Αλ Κάιντα στην Μπάιντα ενισχύθηκαν με άνδρες της Άνσαρ αλ Σαρία, μιας άλλης οργάνωσης, που ήρθαν από την επαρχία Αμπιάν, στα νότια.

Η πολεμική αεροπορία επενέβη για να στηρίξει τους στρατιώτες και να τους βοηθήσει να απωθήσουν τους επιτιθέμενους.

Η επαρχία Μπάιντα θεωρείται προπύργιο της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa). Οι άνδρες της Αλ Κάιντα βάζουν συχνά στο στόχαστρό τους τις μονάδες της 139ης Ταξιαρχίας του στρατού η οποία συστάθηκε το 2012 για να εξουδετερώσει τους ριζοσπάστες ισλαμιστές.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα