«Τονωτική ένεση η αξιολόγηση της τρόικας»

15:07 8/11/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, χαρακτήρισε ως «τονωτική ένεση» για το κύρος και την αξιοπιστία της Κύπρου, τη χθεσινή θετική αξιολόγηση της τρόικας για την κυπριακή οικονομία.

Μακριά από ωραιοποιήσεις και θριαμβολογίες, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κ. Στυλιανίδης, η αξιολόγηση «είναι μια ενθάρρυνση για την κοινωνία που υφίσταται καθημερινά τις οδυνηρές προσαρμογές λόγω ατολμίας και αναποφασιστικότητας προηγούμενης περιόδου.

Είναι μια θετική ψήφος στην ωριμότητα που επιδεικνύει το σύνολο του κυπριακού λαού».

Σε ό,τι αφορά σε μεμψιμοιρίες και ισχυρισμούς περί νέου Μνημονίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει, ότι όλα αυτά «απλώς αποδεικνύουν απόλυτη έλλειψη άλλης αξιόπιστης πολιτικής πρότασης».

Η αναγκαία επικαιροποίηση του Μνημονίου, υποστηρίζει, δεν έχει καμία σχέση με νέα μέτρα, αλλά αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε αναπροσαρμογή χρονοδιαγραμμάτων.

Στην δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει και τα ακόλουθα:

Οι δανειστές μας, επικυρώνουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων σε ένα όντως φιλόδοξο και σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.Ο τραπεζικός τομέας δείχνει να κινείται στη σωστή κατεύθυνση της σταθεροποίησης. Οι τράπεζες θεωρήθηκαν από τους αξιολογητές μας επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και σε ακραία σενάρια. Ταυτόχρονα αποκλείστηκε οποιονδήποτε ενδεχόμενο νέου bail in.Οι διαρθρωτικές αλλαγές που προβλέπονται στο Πρόγραμμα θα αποτελέσουν το εργαλείο και το υπόβαθρο για επανασχεδιασμό της οικονομίας, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ως μηχανισμός προσέλκυσης επενδύσεων και θα οδηγεί σταδιακά στην πλήρη ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εφαρμογή μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές εναντίον της γραφειοκρατίας και επιτάχυνσης των διαδικασιών για νέες επενδύσεις.Η δρομολόγηση για τη θεσμική ρύθμιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει και θέλει να περιορίσει το μεγάλο πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα