«Το Βέλγιο δεν αποτελεί πρωταρχικό στόχο της αλ Κάιντα»

18:22 8/8/2013 - Πηγή: TNSite
Σημερινό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir έκανε λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Βέλγιο αναφέρθηκε σε συνομιλίες μελών της αλ Κάιντα ως πιθανός στόχος επίθεσης, επισημαίνοντας ότι το βελγικό ομοσπονδιακό κέντρο διαχείρισης κρίσεων θεωρεί πως «το Βέλγιο δεν αποτελεί πρωταρχικό στόχο της αλ Κάιντα».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού κέντρου κρίσεων διαβεβαίωσε πως «είναι αλήθεια ότι το συντονιστικό όργανο εκτίμησης απειλών, Ocam, συγκέντρωσε μια σειρά δεδομένων από βελγικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες, η οποία οδήγησε

σε αύξηση του επιπέδου συναγερμού, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι το Βέλγιο αποτελεί πρωταρχικό στόχο της αλ Κάιντα».

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης ότι «το Βέλγιο απειλείται στον ίδιο βαθμό με τα περισσότερα άλλα δυτικά κράτη. Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η χώρα βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού 2. Το Σάββατο ανεβήκαμε στο επίπεδο 3, αλλά μόνο σε ορισμένους χώρους στρατηγικής σημασίας οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επαγρύπνησης. Αυτό δεν είναι καινοφανές. Το επίπεδο 3 ενεργοποιείται συχνά, κυρίως σε ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής ή κατά τη διάρκεια ορισμένων επίσημων επισκέψεων ξένων αρχηγών κρατών».

Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι το Βέλγιο έχει τεθεί μια φορά στο παρελθόν στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού (επίπεδο 4), όταν η απειλή επίθεσης είχε οδηγήσει στην ακύρωση των πυροτεχνημάτων που είχαν προγραμματιστεί για την 31η Δεκεμβρίου 2007 στις Βρυξέλλες.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα