Το τρέιλερ του Elysium: Πλούσιοι και φτωχοί στο έτος 2154!

08:15 11/4/2013 - Πηγή: TNSite

Για όσους ακόμα μνημονεύουν το «District 9», ιδού το πρώτο τρέιλερ του «Elysium», της νέας δυστοπικής ταινίας του Νιλ Μπλόμκαμπ, που διαδραματίζεται στο 2154 και δίνει δυσοίωνες προβλέψεις για το σχετικά κοντινό μέλλον του πλανήτη μας. Η Γη έχει γίνει αφιλόξενη, το παριβάλλον έχει καταστραφεί και ο πληθυσμός προσπαθεί να επιβιώσει, με μια προνομιούχο ελίτ να έχει βρει καταφύγιο στο διαστημικό σταθμό «Elysium» απολαμβάνονοντας ακόμα έναν τρόπο ζωής από άλλη εποχή.

Ο Ματ Ντέιμον είναι ο Μαξ.

Πρώην κατάδικος κι επαναστάτης, μάχεται για την ισότητα τη στιγμή που η Τζόντι Φόστερ στον αντίποδα, είναι η κυβερνητική αξιωματούχος που αποστολή της είναι να υπερασπιστεί τα προνόμια της ανώτερης τάξης του Εlysium. Αυτών που μπορούν όχι μόνο να απολαμβάνουν ακόμα έναν ποιοτικό τρόπο ζωής, αλλά να κοιμούνται ήσυχοι ότι ανίατες στη Γη ασθένειες όπως ο καρκίνος θεραπεύονται , η εγκληματικότητα είναι μια λέξη μόνο για τα λεξικά και η φτώχεια δεν είναι φαινόμενο που μπορεί κανείς να συναντήσει στους δρόμους του υπερπροστατευμένου διαστημικού σταθμού. Στον κόσμο του Μαξ, οι εργάτες εκτίθενται σε τόση ραδιενεργό ακτινοβολία που σύντομα θα πεθάνουν, ο λαός πεινάει και η παραβατικότητα πηγαίνει πάντα χέρι χέρι με την κρίση και την εξαθλίωση.

Ο Μαξ πρέπει να ανατρέξει στο εγκληματικό του παρελθόν και για να σώσει τους κατατρεγμένους του πλανήτη να βάλει χέρι στον πλούτο του Elysium. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι θα καταφέρει να υποκλέψει κάποιους κωδικούς-κλειδιά από το μυαλό κυβερνητικού (ο Γουίλιαμ Φίχτερ στο ρόλο) και κάτι τέτοιο μπορεί να «ενεργοποιήσει» το φονικό ένστικτο του σκληρού φρουρού της ευτυχίας των προνομιούχων κι επικίνδυνου πρώην κομάντο Κρούγκερ – Σάλτο Κόπλεϊ, ο οποίος είναι το εκτελεστικό όργανο τξς εξουσίας και διασφαλίζει το κατεστημένο.

Τα φουτουριστικά πλάνα του τρέιλερ συνδυάζονται με την κοινωνική διάσταση του σεναρίου για ένα κόσμο του μέλλοντος που μπορεί η υψηλή τεχνολογία να τον έχει αλλάξει, αλλά η πρόσβαση σε αυτήν είναι μόνο για όσους ανήκουν στην ελίτ. Πάνω κάτω δηλαδή ό,τι συμβαίνει κι 140 χρόνια πριν από τη χρονολογία που ο Μπλόμκαμπ τοποθετεί την πλοκή του.

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα