Το πρωτόκολλο πίσω από τη βασιλική γέννα

17:07 22/7/2013 - Πηγή: TNSite
Το πρωτόκολλο γύρω από τη γέννηση του παιδιού του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, το οποίο μια μέρα θα κληθεί να φορέσει το βασιλικό στέμμα, υπακούει στους εξαντλητικούς κανόνες παμπάλαιων παραδόσεων.

Κάποτε ο υπουργός Εσωτερικών έπρεπε να παραστεί στη γέννηση για να εγγυηθεί τη νομιμότητα του παιδιού. Ευτυχώς για την Κέιτ η παράδοση αυτή δεν διαρκεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1930. Ο Ουίλιαμ, αντίθετα, προβλέπεται να είναι παρών την ώρα

του τοκετού, όπως πριν από αυτόν ο Κάρολος, ο πατέρας του, ή ο Αλβέρτος, ο σύζυγος της βασίλισσας Βικτωρίας.

Μετά τη βασίλισσα και στη συνέχεια τους γονείς της Κέιτ που είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν, οι υπήκοοι της βασίλισσας θα ενημερωθούν με δήλωση την οποία υπογράφουν βασιλικοί γιατροί, όπως ο νυν γυναικολόγος της βασίλισσας Άλαν Φάρθινγκ και ο πρώην Μάρκους Σέτσελ, και η οποία αναρτηθεί σε παλέτα, στον κήπο των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, ακριβώς μέσα από τις πύλες, ώστε να μπορεί να ενημερώνεται ο κόσμος. Το ίδιος ακριβώς είχε γίνει και στην γέννηση του Ουίλιαμ. Ταυτόχρονα όμως –όπως το επιβάλλει η εποχή– τα Ανάκτορα θα εκδώσουν ανακοίνωση την οποία θα αναρτήσουν στο Twitter και το Facebook.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα ενημερώσει κατόπιν τον Λόρδο Δήμαρχο του Λονδίνου και ο ιδιαίτερος γραμματέας της βασίλισσας με τη σειρά του τους γενικούς κυβερνήτες της Κοινοπολιτείας.

Το όνομα του μωρού δεν έχει γίνει γνωστό αλλά ο τίτλος που θα φέρει ο πρίγκιπας ή η πριγκίπισσα του Κέμπριτζ είναι «Βασιλική Υψηλότητα».

«Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μπορεί να διαλέξει όποιο όνομα του αρέσει, αλλά νομίζω ότι η επιλογή του ονόματος θα γίνει μάλλον όπως θέλει η παράδοση, καθώς το παιδί αυτό θα γίνει μια ημέρα ο μελλοντικός βασιλιάς ή βασίλισσα», δήλωσε ο βασιλικός βιογράφος Ούγκο Βίκερς.

Θα βαπτιστεί όπως προβλέπει η Αγγλικανική Εκκλησία, της οποίας μια ημέρα θα κληθεί να τεθεί επικεφαλής.

Ο Ουίλιαμ είχε βαπτιστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι στην αίθουσα μουσικής των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, σε νερό από τον Ιορδάνη ποταμό μέσα σε μια περίτεχνη ασημένια κολυμβήθρα, την οποία χρησιμοποιεί επί πολλές γενεές η βασιλική οικογένεια.

Τα βασιλικά βρέφη έχουν γενικά πέντε ή έξι νονούς. Ο πρίγκιπας Χάρι, ο αδελφός του Ουίλιαμ όπως και η Πίπα και ο Τζέιμς, τα αδέλφια της Κέιτ, είναι όλοι τους υποψήφιοι.

Ο 31 ετών δούκας αναμένεται να πάρει δύο εβδομάδες άδεια πατρότητας από την εργασία του ως πιλότος αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης της πολεμικής αεροπορίας στη βόρεια Ουαλία, ενώ παραμένει άγνωστο πόσο χρόνο η Κέιτ θα είναι εκτός των βασιλικών της υποχρεώσεων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα