Το πρώτο τρέιλερ του «Gravity»: Κλούνεϊ και Μπούλοκ μόνοι στο διάστημα

14:35 11/5/2013 - Πηγή: TNSite

Το πρώτο τρέιλερ του «Gravity» μας θύμισε κάτι από Τέρενς Μάλικ, λίγο από «Moon», μας μετέφερε μια σχεδόν μεταφυσική αγωνία του ανθρώπου μπροστά στην κλίμακα του σύμπαντος, μας τράβηξε τον αναπνευστήρα τη στιγμή μιας διαστημικής έκρηξης και μας υποψίασε ότι η επιμονή του Αλφόνσο Κουαρόν να ακυρώσει τη βαρύτητα μάλλον άξιζε τον κόπο. Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάντρα Μπούλοκ φορούν την κάσκα του αστροναύτη και είναι οι μοναδικοί επιζήσαντες μετά από μια καταστροφική αποστολή.

Στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στη Γη, έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιες

δυσκολίες και βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιθανότητα να μη μπορέσουν να διασχίσουν το αχανές σύμπαν και να βυθιστούν στο χάος. Αυτή η περιπέτεια, τοποθετημένη στην απόλυτη μοναξιά του διαστήματος και γυρισμένη φυσικά στις τρεις διαστάσεις εστιάζει στην υπαρξιακή αγωνία των ηρώων, που καθώς μετεωρίζονται στο χάος αισθάνονται ξεχασμένοι κι από τον ίδιο το Θεό.

Μετά από επικές καθυστερήσεις, αποχωρήσεις και αλλαγές στο καστ (από τους αρχικούς πρωταγωνιστές Αντζελίνα Τζολί και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σχεδόν τα μισά ονόματα του Χόλιγουντ συνδέθηκαν έστω και για λίγες εβδομάδες με το πρότζεκτ) ο Κουαρόν κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει τις δυσκολίες του μπάτζετ και της παραγωγής, αλλά να γυρίσει μια από τις πιο δύσκολα κινηματογραφήσιμες ιστορίες, με πολλά ψηφιακά εφέ, αλλά και μια φημολογούμενη 20λεπτη σκηνή στην αρχή της ταινίας που ήταν σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί ακόμα και με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία.

Το δίδυμο ΚλούνεϊΜπούλοκ όχι μόνο λειτουργεί σαν μαγνήτης για το κοινό, αλλά έχει με αυτήν την ταινία την ευκαιρία να αποδείξει κάτι περισσότερο από μια καλή mainstream ερμηνεία – ειδικά για τη Μπούλοκ μπορεί να μιλάμε για ένα come back, μετά από μέτριες εμφανίσεις.

Δείτε αυτό το πολλά υποσχόμενο τρέιλερ που βάζει και πάλι τον Αλφόνσο Κουαρόν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος επτά χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, «The Children of Men».

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα