Το προφίλ των αντιπάλων του Ατρομήτου

11:22 9/8/2013 - Πηγή: TNSite
Μια εκ των Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Γκενκ (Βέλγιο), Άλκμααρ (Ολλανδία), Σουόνσι (Αγγλία) και Νις (Γαλλία) θα αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος στα play offs του Europa League και το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει το προφίλ τους.

Ντιναμό Κιέβου: Ήταν τρίτη την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία, αλλά έχει κατακτήσει 26 πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα και 2 Κύπελλα Κυπελλούχων. Φέτος μετά από τέσσερις αγωνιστικές είναι

πέμπτη με επτά βαθμούς. Ιδρύθηκε το 1927, χρώματά της είναι το λευκό και το μπλε και αγωνίζεται στο «Ολιμπίσκι». Στον πάγκο της είναι ο Όλεγκ Μπλαχίν, ενώ διαθέτει πλούσιο ρόστερ με παίκτες όπως οι Μπελχαντά, Εμποκανί, Κράνιτσαρ, Βελόσο και Λενς.

Γκενκ: Τερμάτισε πέμπτη στο Βέλγιο, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο για τέταρτη φορά στην ιστορία της (έχει πάρει και τρία πρωταθλήματα). Φέτος μετά από δύο αγωνιστικές είναι πρώτη με έξι βαθμούς. Ιδρύθηκε το 1988, χρώματά της είναι το μπλε και το άσπρο και έδρα της το «Κρίσταλ Αρένα» (21.500 θεατών). Προπονητής της είναι ο Μάριο Μπέιν, ενώ στο ρόστερ της ανήκει ο άλλοτε μέσος του Πανιωνίου Μπενάρ Κουμορτζί.

Άλκμααρ: Ήταν μόλις δέκατη στην Ολλανδία, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο, που ήταν ο έκτος τίτλος στην ιστορία της (έχει πάρει άλλα τρία Κύπελλα και δύο πρωταθλήματα). Έχει παίξει ένα επίσημο ματς χάνοντας 4-2 από τη Χέρενφεϊν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ιδρύθηκε το 1967, χρώματά της είναι το κόκκινο και το άσπρο, ενώ έδρα της το «AFAS Stadion» (17.000 θεατών). Προπονητής της είναι ο Γκέρτιαν Φερμπέικ.

Σουόνσι: Ήταν μόλις ένατη στην Premiership, αλλά κατέκτησε το Λιγκ Καπ, που ήταν και ο πρώτος μεγάλος τίτλος στην ιστορία της. Στον τρίτο προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη σουηδική Μάλμε (4-0, 0-0). Ο ουαλικός σύλλογος ιδρύθηκε το 1912, χρώματά του είναι το άσπρο και το μαύρο, ενώ έδρα του το «Liberty Stadium» (20.750 θεατών). Προπονητής της είναι ο Μίκαελ Λάουντρουπ, ενώ μεγάλο της αστέρι είναι ο Ισπανός φορ Μίτσου.

Nις: Ήταν τέταρτη στο περασμένο πρωτάθλημα Γαλλίας, το οποίο έχει κατακτήσει τέσσερις φορές αλλά με πιο πρόσφατη το 1959 (έχει πάρει και τρία Κύπελλα). Ιδρύθηκε το 1909, φορά κόκκινα και μαύρα και αγωνίζεται στο «Stade Municipal du Ray» (14.500 θεατών). Προπονητής της είναι ο Κλοντ Πιέλ.

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα