Το Νοέμβριο η διεθνής διάσκεψη για τη Συρία

20:14 17/10/2013 - Πηγή: TNSite
Για τις 23 και 24 Νοεμβρίου προγραμματίστηκε η διεθνής διάσκεψη για τη Συρία, η λεγόμενη «Γενεύη 2», όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της συριακής κυβέρνησης Κάντρι Τζαμίλ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας πως η διεθνής διάσκεψη θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. Είχε τονίσε, ωστόσο, ότι η ειρήνη δεν θα επιτευχθεί χωρίς συμφωνία για μια μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα αντικαταστήσει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η Ρωσία είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ

να πείσουν τη συριακή αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη μετά την άρνηση της κυριότερης ομάδας της αντιπολίτευσης να πάρει μέρος.

«Ελπίζουμε οι Αμερικανοί εταίροι μας, καθώς και οι εταίροι μας από άλλες χώρες, που έχουν επιρροή σε διάφορες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να τις πείσουν να συνεισφέρουν στη Γενεύη 2», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη, γεγονός το οποίο αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία των διαπραγματεύσεων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα