Το νερό νεράκι λένε στην Αμαλιάδα

12:56 5/7/2013 - Πηγή: TNSite
Νερό με το σταγονόμετρο έως και καθόλου σε πολλές περιπτώσεις για τους κατοίκους της Αμαλιάδας, που είδαν από το βράδυ της Τρίτης τις βρύσες τους να στερεύουν για ορισμένες ώρες και το ίδιο συνέβη χθες και προχθές.

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος η υδροδότηση της Αμαλιάδας «προδόθηκε» από τις πηγές Κακοταρίου, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η διακοπή δεν έγινε «οικειοθελώς» αλλά ήταν αναγκαστική, αφού το δίκτυο του Κακοταρίου υπέστη ταυτόχρονα τρεις βλάβες σε τρία διαφορετικά σημεία.

Οι ζημιές σημειώθηκαν

στον αγωγό υδροδότησης και πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μία πολύ σοβαρή βλάβη στο Σιμόπουλο, μία στο ύψος της Χαβαρόβρυσης και μία στην Αυγή, η οποία έχει ήδη αποκατασταθεί.

Από το πρωί της Τετάρτης τα συνεργεία έπιασαν δουλειά για την αντιμετώπιση των βλαβών, ωστόσο οι ζημιές ήταν πολύ σοβαρότερες απ’ ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί ούτε σήμερα η αποκατάσταση.
Οι βλάβες σηματοδότησαν και την διακοπή της υδροδότησης από το Κακοτάρι, με αποτέλεσμα το βάρος της υδροδότησης της Αμαλιάδας να πέσει στις γεωτρήσεις. Γεωτρήσεις ήδη επιβαρυμένες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην μεγάλη κατανάλωση, που εκ των πραγμάτων είναι αυξημένη αυτή την περίοδο.

Γι’ αυτό, όπως εξηγεί και ο αντιδήμαρχος Ήλιδας, αρμόδιος για την υπηρεσία υδάτινων πόρων, Παναγιώτης Μαυρίκος, αποφασίστηκε να μειωθεί σημαντικά η παροχή ύδατος προς τα νοικοκυριά, προκειμένου να αποφευχθεί γενική πολύωρη διακοπή.

Φυσικά, τα μεγαλύτερα «θύματα» σε αυτή την ιστορία, είναι τα νοικοκυριά στην ανατολική πλευρά της πόλης, αφού όταν πέφτει η στάθμη του νερού δεν υπάρχει δυνατότητα να υδροδοτηθούν κανονικά. Γι’ αυτό και πολλές βρύσες στερεύουν για αρκετές ώρες τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας έντονη δυσφορία στους καταναλωτές.

Ζητούν κατανόηση
«Γνωρίζουμε την κατάσταση και κατανοούμε τους δημότες, δυστυχώς όμως δεν ήταν κάτι που μπορούσαμε να το είχαμε προβλέψει. Σημειώθηκαν τρεις σοβαρές βλάβες ταυτόχρονα και προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε, έτσι ώστε μέσα στις επόμενες ημέρες να αποκαταστήσουμε την υδροδότηση από το Κακοτάρι» ανέφερε ο κ. Μαυρίκος, ο οποίος κάνει έκκληση στους δημότες, προκειμένου να είναι φειδωλοί στην κατανάλωση νερού: «Το νερό δεν είναι ούτε για πότισμα, ούτε για να πλένουν κάποιοι δρόμους και πεζοδρόμια. Το έχουμε μεγάλη ανάγκη αυτή την περίοδο και πρέπει να σταματήσει η κατασπατάλησή του. Όσοι παίρνουν τα λάστιχα, να σκεφτούν ότι την ίδια ώρα κάποια νοικοκυριά δεν έχουν καθόλου νερό. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί».

Πηγή: patrisnews.com

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα