Το μοναδικό εστιατόριο για μοναχικούς θαμώνες

09:42 3/8/2013 - Πηγή: TNSite
Ένα καλό γεύμα συνοδευόμενο από καλή παρέα αποτελεί σίγουρα μια ευκαιρία χαλάρωσης μέσα στη βδομάδα. Υπάρχουν, όμως, φορές που θέλετε να πάτε για φαγητό και δε βρίσκετε κάποιον να σας συνοδέψει. Ή φορές που τρέχετε όλη μέρα σε δουλειές και θέλετε να τσιμπήσετε κάτι.

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να βγουν για φαγητό μόνοι, χωρίς κάποια παρέα. Αν και έχει δοκιμαστεί από πολλούς, το να γευματίσεις μόνος θεωρείται ακόμα περίεργο. Νομίζεις ότι όλοι θα σε κοιτάνε και θα σε σχολιάζουν. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται μεγάλη αυτοπεποίθηση για να κάνεις κάτι τέτοιο.

Η ολλανδική εταιρεία

Vandejong, σε συνεργασία με μια επιχειρηματία, αποφάσισε να σπάσει αυτό το ταμπού. Έτσι, δημιουργήθηκε η ιδέα για το πρώτο εστιατόριο που απευθύνεται σε μοναχικούς θαμώνες. Το Έενμολ (Eenmaal) άνοιξε στο Άμστερνταμ στις 27 Ιουνίου. Το όνομα του εστιατορίου παραπέμπει σε ολλανδικό λογοπαίγνιο και σημαίνει «μια φορά» ή «ένα γεύμα».

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το εστιατόριο είναι ο τέλειος χώρος για να απολαύσει κανείς το γεύμα του μέσα σε ένα κλίμα μοναξιάς και γαλήνης. Όσοι δεν το έχουν δοκιμάσει μπορούν να πειραματιστούν και όσοι το συνηθίζουν μπορούν να αποκτήσουν ένα νέο στέκι. Η ιδέα του εστιατορίου συμβαδίζει απόλυτα με τη σημερινή κοινωνία και οι δημιουργοί του ήθελαν να δείξουν ότι το να γευματίζει κανείς μόνος του, δεν είναι κακό.

Η κοινή γνώμη έχει διχαστεί. Πολλοί έχουν λατρέψει την ιδέα, αλλά υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι το εστιατόριο αυτό δεν είναι αναγκαίο καθώς υπάρχουν ήδη πολλοί που γευματίζουν μόνοι και δεν χρειάζονται κάποια βοήθεια. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η ιδέα είναι ανούσια γιατί κάποιος που θέλει να μένει μόνος του δε θα βγει έξω για φαγητό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Έενμολ είναι ένας χώρος που ευνοεί τις γνωριμίες, είναι πιο εύκολο να προσεγγίσεις κάποιον όταν είναι μόνος του. Το μόνο κακό είναι ότι αν υπάρξει ανταπόκριση από το πρόσωπο, δε θα μπορείτε να του ζητήσετε να κάτσει στο τραπέζι σας!

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα