«Το ΔΣ της ΕΚΤ δεν έχει δεθεί στο κατάρτι σαν τον Οδυσσέα»

01:56 12/7/2013 - Πηγή: TNSite
Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα επανεξετάζει κάθε μήνα εάν και κατά πόσον η δέσμευσή της να κρατήσει τα επιτόκιά της σε χαμηλό επίπεδο θα διατηρείται σε ισχύ, δήλωσε σήμερα ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της.

Εγκαταλείποντας την μακρόχρονη πολιτική της να μην δεσμεύεται ποτέ εκ των προτέρων για τα επιτόκια που θα ισχύουν μελλοντικά, ο πρόεδρος της ΕΚΤ

Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι θα τα διατηρήσει στα σημερινά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για μία «παρατεταμένη περίοδο».

Η πολιτική αυτή «θα επανεξετάζεται, διοικητικό συμβούλιο με διοικητικό συμβούλιο», είπε ο Κερέ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Νωρίτερα χθες, ο Γενς Βάιντμαν, διοικητής της Μπούντεσμπανκ, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι το ΔΣ της ΕΚΤ «δεν έχει δεθεί στο κατάρτι» ανακοινώνοντας την μεσοπρόθεσμη πολιτική της, εξηγώντας πως ενδέχεται να αυξήσει το επίπεδο των επιτοκίων της εάν διαγνώσει πληθωριστικές πιέσεις. «Δεν πρόκειται περί μιας απόλυτης δέσμευσης για την πορεία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά τα επιτόκια. Το [Διοικητικό] Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν έχει, όπως ο Οδυσσέας, δεθεί στο κατάρτι».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα