Θύμα της κρίσης η εφημερίδα La Gaceta

17:36 30/12/2013 - Πηγή: TNSite
Η κρίση στην Ισπανία προκάλεσε ένα νέο θύμα στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, καθώς η εφημερίδα La Gaceta, η οποία ιδρύθηκε το 1989, ανακοίνωσε το τέλος της έκδοσης σε χαρτί.

«Κλείσαμε την έκδοση σε χαρτί την Παρασκευή», δήλωσε εκπρόσωπος της εφημερίδας, η οποία απασχολεί περίπου εξήντα εργαζομένους.

«Η εφημερίδα θα συνεχίσει, αλλά σε ηλεκτρονική μορφή, αυτό είναι που θα αναπτύξουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας πως δεν έχει ακόμη αποφασισθεί ποιες θα είναι

οι άμεσες επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας.

Η εφημερίδα αυτή, η οποία κυκλοφόρησε το 1989 με τίτλο «La Gaceta de los Negocios» και πολύ συντηρητική χροιά, ήταν αρχικά εξειδικευμένη στην οικονομία, πριν μετατραπεί σε εφημερίδα γενικών ειδήσεων, στους κόλπους του ομίλου Intereconomia, που έχει επίσης ένα ραδιοσταθμό και ένα τηλεοπτικό κανάλι.

Το κλείσιμο της έκδοσής της σε χαρτί προστίθεται σ' έναν ήδη ζοφερό απολογισμό για τα μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας, η οποία έχει πληγεί από δύο υφέσεις μέσα σε πέντε χρόνια: σύμφωνα με την έκθεση για το δημοσιογραφικό επάγγελμα που παρουσιάσθηκε πρόσφατα από την Ένωση Τύπου της Μαδρίτης (APM), το 2013 έκλεισαν 73 μέσα ενημέρωσης και καταργήθηκαν 4.434 θέσεις εργασίας.

Από το 2008, η APM καταγράφει 284 μέσα ενημέρωσης λιγότερα και 11.151 θέσεις εργασίας λιγότερες, ενώ η Ομοσπονδία των Ενώσεων Δημοσιογράφων της Ισπανίας (FAPE) υπολογίζει σε 10.500 τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν από το 2009.

Μεταξύ των πιο χαρακτηριστικών περιπτώσεων, η περιφερειακή τηλεόραση της Βαλένθια, που απασχολούσε 1.700 εργαζομένους, έπαψε να εκπέμπει στα τέλη Νοεμβρίου, εξαιτίας ενός μεγάλου χρέους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα