«Θα υπερασπίσουμε τη χώρα με όποιους τρόπους θεωρούμε κατάλληλους»

15:31 22/1/2014 - Πηγή: TNSite
Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ τόνισε σήμερα στη διάσκεψη «Γενεύη 2», πως η Συρία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να υπερασπιστεί τον εαυτό της με τους τρόπους που θεωρεί κατάλληλους.

Ο Σύρος υπουργός κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να στέλνει όπλα στη Συρία και να υποστηρίζει την τρομοκρατία, απηύθυνε έκκληση για άρση των κυρώσεων και προειδοποίησε ότι ο πόλεμος «δε θα σταματήσει στη Συρία, αλλά θα επηρεάσει όλες τις γειτονικές χώρες».

«Ορισμένες χώρες που συμμετέχουν στη διάσκεψη έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα», πρόσθεσε ο Μουάλεμ, ο οποίος χαρακτήρισε τη συριακή

αντιπολίτευση «προδότες».

«Η συριακή κυβερνητική αντιπροσωπεία είναι εδώ για να εκπροσωπήσει ο λαό, το στρατό και τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ», υπογράμμισε.

Ο Σύρος υπουργός κάλεσε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη διάσκεψη να λάβουν μια καθοριστική απόφαση για την πάταξη της τρομοκρατίας και της έναρξης πολιτικής διαδικασίας.

«Κανένας δεν μπορεί να παράσχει ή να αποσύρει τη νομιμοποίηση του Σύρου προέδρου παρά μόνον οι ίδιοι οι Σύροι. Είναι δικαίωμά τους και καθήκον τους», τόνισε.

Ο Μουάλεμ διαπληκτίστηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ζητώντας περισσότερο χρόνο στο βήμα.

«Έχω το δικαίωμα να παρουσιάσω τη συριακή εκδοχή εδώ», τόνισε.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα