Τελεσίγραφο Βενιζέλου - Κουβέλη σε Σαμαρά: Συμβούλιο αρχηγών τώρα με ανοιχτή την ΕΡΤ

20:42 12/6/2013 - Πηγή: TNSite

Η περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης προϋποθέτει την ουσιαστική συνεννόηση των κομμάτων που τη συγκροτούν, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ζητώντας συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Επισήμανε πως το αρραγές της κυβέρνησης προϋποθέτει τη συμφωνία και των τριών μερών, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση μπορεί να πορευθεί για να ολοκληρώσει το έργο της από τη στιγμή που θα εξασφαλίσει τον κοινό τόπο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και

οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επισημαίνει πως τα τρία κόμματα έχουν καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια.

"Μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή αν υπάρχει μια σχέση ειλικρίνειας και θεσμικής ισοτιμίας", υπογράμμισε, απευθύνοντας και ο ίδιος πρόσκληση στον Αντώνη Σαμαρά για συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

"Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να θέλει να διαταραχθεί η ισορροπία της χώρας", υπογράμμισε, καλώντας τον πρωθυπουργό σε συζήτηση ώστε να εξετάσουν το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ολόκληρη η δήλωση Βενιζέλου

"Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά με τον κ. Κουβέλη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Οι εξελίξεις αυτές θέτουν αναμφίβολα ένα πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας. Η ελληνική κοινωνία πιστεύει στην ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας. Εμείς λειτουργούμε πάντα ως εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας αλλά επί τη βάσει αρχών. Και η πρώτη αρχή είναι η Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, ο σεβασμός της συνταγματικής τάξης, του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης.

Τα τρία κόμματα έχουν καταβάλλει έως τώρα μια τεράστια προσπάθεια και μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή εφόσον υπάρχει μια σχέση ειλικρίνειας, θεσμικής ισοτιμίας και ανοιχτής συζήτησης για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της χώρας.

Μιλάω συνεχώς για την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας που διέπει την Κυβέρνηση, καθώς και για την ανάγκη εφαρμογής καθαρών και απλών κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ποιος δεν βλέπει την ανάγκη να λύσουμε τα θέματα αυτά;

Απευθύνουμε πρόσκληση προς τον κ. Σαμαρά ως Πρωθυπουργό και Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, να συναντηθούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και να συζητήσουμε με καλόπιστο αλλά και υπεύθυνο τρόπο, για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να θέλει τώρα να διαταραχτεί η πορεία της χώρας. Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να μην θέλει μια δημόσια ραδιοτηλεόραση, αξιόπιστη, ανοιχτή, που να λειτουργεί, που να επιτελεί τη δημοκρατική και πολιτιστική της αποστολή. Όλοι θέλουμε μια ριζική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και στο δημόσιο τομέα, άρα μια άμεση ριζική μεταρρύθμιση και στην ΕΡΤ, αλλά μια μεταρρύθμιση συμφωνημένη, ψηφισμένη από τη Βουλή, με την ΕΡΤ να λειτουργεί και να παρέχει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τις υπηρεσίες της.

Δεν μιλάω για κάτι απώτερο, μιλάω για κάτι άμεσο, αλλά για κάτι ολοκληρωμένο, για κάτι συγκεκριμένο.

Συνεπώς, περιμένουμε την αντίδραση από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού και ελπίζω τα μηνύματα που στέλνουμε, να είναι μηνύματα αντιληπτά από όλους. Γιατί εδώ, με αφορμή ένα συγκεκριμένο ζήτημα, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας τελικά, γιατί όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο αυτό, δεν αφορούν την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση, μας αφορούν όλους ως κοινωνία και ως έθνος.

Ευχαριστώ".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα