Τελειώσατε τη μπύρα σας και θέλετε κι άλλη; Υπάρχει λόγος!

07:57 17/4/2013 - Πηγή: TNSite

Γιατί δεν μπορείτε να σταματήσετε στο ένα ποτήρι μπύρας; Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, υπάρχει λόγος που θέλετε να πιείτε κι άλλο...

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τι προκαλεί αυτή την απόλαυση που αισθανόμαστε όταν πίνουμε μπύρα. Έτσι κατέληξαν πως μόλις 15 χιλιοστόλιτρα (ml) μπίρας αρκούν για να αυξηθεί αισθητά το επίπεδο της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται το αίσθημα απόλαυσης και ανταμοιβής.

Στη διάρκεια των ερευνών, οι ειδικοί υπέβαλλαν σε τες εθελοντές

που έπρεπε να πιουν μπύρα και αναψυκτικό. Όπως

διαπίστωσαν ότι μόλις οι εθελοντές έπιναν ακόμα και μια ελάχιστη ποσότητας μπίρας, τόσο μικρή που δεν αυξάνει το αλκοόλ στο αίμα, η χημική ουσία - νευροδιαβιβαστής ντοπαμίνη εκκρινόταν σε αυξημένη ποσότητα στον εγκέφαλο, μόνο και μόνο από το αίσθημα της γεύσης.

Αντίθετα, η έκκριση της ντοπαμίνης ήταν αρκετά μικρότερη στην περίπτωση της κατανάλωσης του αναψυκτικού. Οι εθελοντές ανέφεραν ότι η μπίρα τούς έκανε να θέλουν να πιούν περισσότερη, ενώ το ίδιο δεν συνέβαινε με το αναψυκτικό.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η εν λόγω έρευνα έδειξε ότι ακόμα και η απλή γεύση της μπίρας, χωρίς την μεθυστική επίδραση του αλκοόλ, μπορεί από μόνη της να πυροδοτήσει την απελευθέρωση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα