«Τεχνικά ζητήματα δεν επιτρέπουν την επιστροφή της τρόικας»

18:25 6/2/2014 - Πηγή: TNSite
Στο περίμενε αφήνει την Κυβέρνηση η τρόικα. Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι Ράις στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου δεν προσδιόρισε την ημερομηνία επιστροφής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα και αρκέσθηκε να αναφέρει πως η αποστολή θα επιστρέψει σύντομα όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα.

Σε ερώτηση για το εάν η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος

δρομολογεί εξελίξεις για το χρέος ο κ. Ράις είπε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους, εάν αυτό είναι απαραίτητο, κάτι που θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η Ελλάδα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την τήρηση των δεσμεύσεων του προγράμματος.

Ο κ. Ράις ρωτήθηκε για το εάν έχει παύσει το ΔΝΤ να θεωρεί απαραίτητη την ελάφρυνση του χρέους ωστόσο απάντησε πως δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις θέσεις του ΔΝΤ.

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις που διατύπωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών και τις αλλαγές στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης ο κ. Ράις τόνισε πως δεν έχει να πει κάτι για το θέμα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα