Σύζυγος Παπακωνσταντίνου: Ο Γιώργος πληρώνει τα λάθη άλλων

18:42 28/7/2013 - Πηγή: TNSite

Η κα Βίνκε δηλώνει ότι ο σύζυγός της "πληρώνει τα λάθη άλλων" στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

"Προφανώς ήξερε όταν δέχτηκε να αναλάβει υπουργός Οικονομικών σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία ότι θα πλήρωνε λάθη άλλων και ότι δεν θα κέρδιζε ποτέ στο τέλος σε διαγωνισμό δημοφιλίας. Είμαι σίγουρη, όμως, ότι δεν γνώριζε πόσο μεγάλες θα ήταν οι δυσκολίες και πόσο υψηλό θα ήταν τελικά το τίμημα", λέει χαρακτηριστικά.

Η Γιακολίν Βίνκε, η οποία κατάγεται από την Ολλανδία και γνωρίστηκε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο London

School of Economics, αναφερόμενη στην παραπομπή του συζύγου της, σημειώνει ότι η ψηφοφορία έδειξε ότι πολλοί βουλευτές δεν πείστηκαν για το ότι έχει ευθύνες για την υπόθεση.

"Έχω ζήσει την όλη ιστορία από κοντά. Δεδομένου ότι η όλη διαδικασία μέχρι την παραπομπή ήταν τόσο ξεκάθαρα πολιτική, δεν εξεπλάγην. Χάρηκα που η ψηφοφορία στη Βουλή έδειξε ότι πολλοί βουλευτές δεν πείστηκαν από το πόρισμα και την πρόταση της παραπομπής. Από εκεί και πέρα, έχω εμπιστοσύνη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και χαίρομαι που είναι στα δικά της χέρια τώρα πλέον η υπόθεση", δήλωσε μιλώντας στο "Έθνος".

Σύμφωνα με την κα Βίνκε, η ζωή τους στην Ελλάδα έχει αλλάξει πολύ, λόγω των τελευταίων γεγονότων και ο σύζυγός της βρίσκεται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση, από όταν μπήκε στην πολιτική, καθώς όλες οι πόρτες είναι κλειστές μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τέλος, η σύζυγος του κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείσα για το αν μέτρησε φίλους το τελευταίο διάστημα, σημείωσε ότι όσοι γνώρισαν προσωπικά τον πρώην υπουργό, δεν αμφιβάλλουν για την εντιμότητά του.

"Πάντα γνωρίζαμε ποιοι ήταν και παραμένουν πραγματικοί μας φίλοι. Πολλές φιλίες έγιναν πιο δυνατές αυτήν την περίοδο. Δεν πιστεύω να υπάρχει ούτε ένας ανάμεσα σε όσους γνωρίζουν τον Γιώργο προσωπικά, ή σε αυτούς που δούλεψαν μαζί του, που να αμφέβαλε ποτέ για την ακεραιότητά του", τόνισε η κα Βίνκε.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα