Συσκέψεις για την οικονομία

12:49 3/12/2013 - Πηγή: TNSite

Δύο σημαντικές συσκέψεις για την οικονομία πραγματοποιούνται σήμερα στο προεδρικό Μέγαρο, υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Η πρώτη άρχισε στις 9.30 το πρωί για εξέταση τρόπων αντιμετώπισης των κινδύνων που αντιμετωπίζει η οικονομία, λόγω της απόφασης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης να κατατάξει την Κύπρο πολύ χαμηλά, σε θέματα διαφάνειας και ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών.

Στη σύσκεψη προσήλθαν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας,

της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Μονάδας Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος, ο διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων και οι πρόεδροι του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών, όπως μετέδωε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε άλλη σύσκεψη που θ' αρχίσει στις 11 θα εξετασθεί ο καλύτερος συντονισμός της πολυδιάστατης εκστρατείας που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Στη σύσκεψη θα παραστούν οι ηγεσίες του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων και εκπρόσωποι του υπουργείου Εμπορίου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για εισροή ξένων κεφαλαίων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ, στις 28 Ιανουαρίου.

Real.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα