«Σύντομα ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί σε καλό επίπεδο»

19:57 7/10/2013 - Πηγή: TNSite
Για τον ΠΑΟΚ, που του λείπει πολύ, μίλησε ο Κώστας Σταφυλίδης, τονίζοντας πως η ομάδα θέλει λίγο χρόνο για να δεθεί και τότε θα φτάσει σε ένα καλό σημείο.

Ο πρώην παίκτης του «Δικέφαλου του βορρά» δήλωσε πως η ομάδα θα βρει σιγά -σιγά τον δρόμο της, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες.

Όσον αφορά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ο Σταφυλίδης τόνισε πως δεν φάνηκε οι δύο ομάδες να έχουν μεγάλες διαφορές, αν και επισήμανε πως ο ΠΑΟΚ

διαθέτει παίκτες που μπορούν με μια ενέργεια να πάρουν το παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Libero»

Για το πώς είδε τον χθεσινό ΠΑΟΚ«Το θέμα είναι ότι κέρδισε η ομάδα. Όταν η ομάδα κερδίζει, όλα είναι καλά. Τα παιδιά βέβαια φάνηκαν λίγο κουρασμένα αλλά νομίζω αυτό είναι λογικό. Νομίζω πάντως πως σιγά – σιγά η ομάδα θα βρει τον δρόμο της».

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια

«Είναι πολύ δύσκολο. Φεύγεις από το γήπεδο για παράδειγμα το βράδυ της Πέμπτης, πηγαίνεις στο αεροδρόμιο, περιμένεις εκεί κάποια ώρα, πετάς, φτάνεις σπίτι σου τα ξημερώματα και την άλλη μέρα πας για προπόνηση. Είναι και δύσκολο και κουραστικό. Όταν προέρχεσαι βέβαια από ένα θετικό αποτέλεσμα, έχεις άλλη ψυχολογία. Είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα. Όμως η κούραση θα βγει κάποια στιγμή. Δεν είμαστε μηχανές, είμαστε άνθρωποι…»

Για το αν φάνηκε χθες η διαφορά ποιότητας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού«Νομίζω πως όχι. Σαν ομάδες δεν φάνηκε να έχουν μεγάλες διαφορές. Απλά ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες με ικανότητες και ποιότητα που μπορούν με μία ενέργειά τους να πάρουν το παιχνίδι. Δεν είδα διαφορά ποιότητας. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος για να κρίνω. Είδα καλούς ποδοσφαιριστές».

«Είναι λίγο δύσκολο βέβαια το να γίνεις αμέσως καλή ομάδα όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές. Πιστεύω όμως πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα θα δεθεί και θα βρεθούμε σε ένα καλό σημείο».

Για το πώς κρίνει τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ«Θεωρώ πως είναι πολύ καλή. Στο πρωτάθλημα τα πάει καλά και στην Ευρώπη είμαστε πρώτοι μαζί με την Αλκμάαρ».

Για τα αίτια του αποκλεισμού από την Σάλκε σύμφωνα με τον ίδιο«Πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα εμπειρίας. Τέτοιες ομάδες, όπως η Σάλκε, η Ντόρτμουντ, η Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί να μην είναι καλές σε όλο το παιχνίδι αλλά λόγω εμπειρίας και κλάσης, εκεί που δεν το περιμένεις να κάνουν τη διαφορά. Εκεί νομίζω χάσαμε το παιχνίδι και την πρόκριση»

Για το πώς περνάει στη Γερμανία«Εκεί που μένω, στο Ντίσελντορφ, νομίζω πως μένω στη Θεσσαλονίκη. Είναι ωραία πολύ. Είναι βέβαια και δύσκολη η καθημερινότητα λόγω του προγράμματος μας. Λόγω κούρασης, δεν βγαίνεις και πολύ έξω. Και που να πας κιόλας… Έχει πολλούς Έλληνες και σαν πόλη είναι πανέμορφη. Αν έμενα στο Λεβερκούζεν, θα… πέθαινα»

Για την καθημερινότητά του ως ποδοσφαιριστής«Σηκώνομαι στις 8:30 και είμαι στο γήπεδο στις 9:30. Στις 10:00 ξεκινάει η προπόνηση, τελειώνει στις 12:30. Μετά έχουμε γυμναστήριο και γεύμα, ενώ εγώ έχω και μάθημα γερμανικών στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Είμαι πάντως ο μοναδικός μαθητής… Τελειώνουμε κάθε μέρα στις 17:00. Κανονικό οχτάωρο δηλαδή. Σε γενικές γραμμές είναι καλά. Το κλίμα είναι τέλειο και η μέρα κυλάει όμορφα χωρίς να το καταλάβεις»Για το αν είναι διαφορετικές οι προπονήσεις στη Γερμανία σε σχέση με αυτές στην Ελλάδα«Ναι, είναι πολύ διαφορετικές. Αν για παράδειγμα εμείς βρισκόμαστε στην Ελλάδα στο επίπεδο 5, το επίπεδο στη Γερμανία είναι στο… 15. Σε όλους τους τομείς».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και την Μπάγερ Λεβερκούζεν

«Πλέον είμαι σε καλή κατάσταση και περιμένω. Η Λεβερκούζεν πάντως είναι μια πολύ καλή ομάδα σε όλους τους τομείς. Και τεχνικά και τεχνικά, ενώ οι παίκτες τρέχουν πολύ.

Δεν είμαστε ακόμα βέβαια σε επίπεδο Μπάγερν Μονάχου ή Ντόρτμουντ, που είναι μία κλάση πάνω από τις υπόλοιπες.

Μετά πιστεύω όμως είμαστε εμείς, η Σάλκε και 1-2 ομάδες ακόμα. Εντάξει, ήταν καλό το 1-1 που πήραμε κόντρα στη Μπάγερν, αλλά ήμασταν και λίγο τυχεροί. Βρισκόμαστε όμως σε ένα πολύ καλό επίπεδο και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά φέτος».

Για το ότι όταν μιλάει για τον ΠΑΟΚ, χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό

«Εντάξει, αυτό δεν θα αλλάξει. Έτσι μου βγαίνει, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς όσα χρόνια και αν περάσουν. Ενδιαφέρομαι καθημερινά να μάθω για την ομάδα, ένα παραπάνω τώρα που βρίσκομαι μακριά της. Όταν ήμουν στην ομάδα, ήμουν μέσα και στα καλά και στα άσχημα. Τώρα που έφυγα, μου λείπει πολύ, είναι τα πράγματα διαφορετικά».

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα