Συνελήφθη στην Κούβα αρχηγός Ρώσων φασιστών, γνωστός και ως Μπαλτάς που βασάνιζε ομοφυλόφιλους

17:45 20/1/2014 - Πηγή: TNSite

Ο Ρώσος Νεοναζί, από το 2011 μαζί με ομάδα που οργάνωσε, ανέβαζε στα social media "επιτεύγματά" του όπου κακοποιεί Ρώσους ομοφυλόφιλους, τους οποίους ξεγελούσε κλείνοντας ραντεβού μέσω gay chatting. Η Ιντερπόλ εξέδωσε διεθνές ένταλμα και ο βασανιστής συνελήφθη στην Κούβα.

Οι βασανισμοί δεν αφορούν μονάχα ομοφυλόφιλους τους οποίους οι νεοναζί εγκληματίες θεωρούν παιδεραστές, κάτι που έχει υιοθετηθεί και από τον ίδιο τον Πούτιν, αλλά και ξένους φοιτητές. Ανάμεσα τους μαύροι Βρετανοί που βρίσκονταν στην Ρωσία για σπουδές.

Ο φασίστας ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στις 8 Ιανουαρίου πως οι κατηγορίες που του αποδίδονται έχουν ενορχηστρωθεί από το Ρωσικό Λόμπι παιδεραστών και πως δεν επρόκειτο να τους κάνει τη χάρη να επιστρέψει στην Ρωσία να δικαστεί.

Οι Ρωσικές αρχές δεν εξέδωσαν ένταλμα για τα δεκάδες βίντεο που ανέβασε με την παρέα του στα οποία εξευτέλιζε και κακοποιούσε αγόρια, αλλά για κατηγορίες που αφορούν Νεοναζιστικό Εξτρεμισμό.

Ο γνωστός και ως "Μπαλτάς", ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία σε όλη την χώρα εναντίον των LGBT έφηβων χρησιμοποιώντας ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το VK.com έτσι ώστε να δελεάσει ανυποψίαστα θύματα μέσω προσωπικών αγγελιών.

Οι πολυάριθμοι και ενθουσιώδεις οπαδοί του κ. Martsinkevich ξεκίνησαν δύο πρότζεκτ: το "Occupy Pedophilyaj" και "Occupy Gerontilyaj". Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους προσπαθούν να βρουν και να αναφέρουν τους παιδεραστές που χρησιμοποιούν αυτά τα "κινήματα". Στην πραγματικότητα, πάνω από 500 διαδικτυακές ομάδες έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κοινωνικού δικτύου VK.com, προκειμένου να οργανώσουν παράνομες, στρατιωτικού τύπου ομάδες σε κάθε ρωσική πόλη.

Περιέργως η ιδέα τους για την καταπολέμηση των παιδεραστών στοχεύει αποκλειστικά στο να βρουν εφήβους που ανταποκρίνονται στις ίδιου φύλου προσωπικές αγγελίες και να κλείσουν ένα ραντεβού μαζί τους. Τα θύματα που πιάνονται εκφοβίζονται και βασανίζονται ενώ αυτό καταγράφεται σε βίντεο.

Οι αυτοαποκαλούμενοι "μαχητές του εγκλήματος" εκτελούν τις πράξεις τους στο φως της ημέρας, σε δημόσια θέα. Η κοινή γνώμη στις ρωσικές πόλεις, τις περισσότερες φορές δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον. Οι καταγραφές των βίντεο του εκφοβισμού και των βασανιστηρίων διανέμονται ελεύθερα στο Διαδίκτυο, προκειμένου να εκθέσουν τους LGBT εφήβους στα σχολεία τους, στους γονείς τους και στους φίλους τους. Πολλά θύματα οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία, ενώ τα υπόλοιπα έχουν σοβαρά ψυχολογικά τραύματα.

Μέχρι στιγμής η ρωσική αστυνομία δεν έλαβε κανένα μέτρο εναντίον αυτών των "κινημάτων", ακόμη και αν ο Ρωσικός ποινικός κώδικας έχει σαφώς παραβιαστεί και παρά τις πολυάριθμες καταγγελίες που έχουν δεχθεί από τους γονείς, τα θύματα και τους LGBT ακτιβιστές.

Το κοινωνικό δίκτυο VK.com κλείνει κατά διαστήματα τους λογαριασμούς συγκεκριμένων ομάδων και προσώπων μόνο και μόνο για να τους επιτρέψει να ανοίξουν ξανά νέο προφίλ την επόμενη ημέρα. Προς το παρόν, ο ιδρυτής της VK.com, Pavel Durov, κατοικεί στις ΗΠΑ και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Τα βίντεο της βαρβαρότητας

(Με πληροφορίες από: Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Rianovosti)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα