Συνέδριο «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: ΜΜΕ και Δημόσια Υγεία»

12:15 5/10/2013 - Πηγή: TNSite

Συνέδριο «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: ΜΜΕ και Δημόσια Υγεία»

4/10/2013

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Υγείας, των ΜΜΕ, της Φαρμακοβιομηχανίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και από κλάδους της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών παρευρέθηκαν στο Συνέδριο «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: ΜΜΕ & Δημόσια Υγεία» που πραγματοποιήθηκε χθες, στις 3 Οκτωβρίου 2013 στο Ίδρυμα

Ευγενίδου. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τον Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τα τμήματα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, καθώς και το περιοδικό Health Daily. Παράλληλα, τέλεσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Μέσων και Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Συνεδρίου τέθηκαν θέματα όπως η αλληλεπίδραση που υπάρχει μεταξύ των ΜΜΕ και της Δημόσιας Υγείας, ο τρόποςμε τον οποίο οι δημοσιογράφοι υγείας διαχειρίζονται τις ιατρικές ειδήσεις, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που υπάρχουν ή πρέπει να υπάρξουν απέναντι στην ορθή ενημέρωση, η τρομοκρατία που τα ΜΜΕ προκαλούν γύρω από ασθένειες, η τρομολαγνεία και ο αντίκτυπος όλων αυτών στην αντίληψη των πολιτών–ασθενών απέναντι στους γιατρούς και τις θεραπείες.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου ήταν η σύνδεση μέσω skype με τον Άγι Τσουρό, Διευθυντή Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την υγεία στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Τα ΜΜΕ είναι οι κοινωνικοί προσδιοριστές των συμπεριφορών και ότι κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη ενός πλαισίουαξιών και αρχών για στρατηγικές ενημέρωσης αναφορικά με τη δημόσια υγεία».

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι σημαντικοί θεσμικοί φορείς και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας, ο ΣΦΕΕ, ο ΙΣΑ και η ΠΕΦ, δεσμεύτηκαν για την ανάληψη δράσεων με στόχο την ορθότερη και πιο έγκυρη στο εξής ενημέρωση των πολιτών. Το συνέδριο στήριξαν με τη χορηγία τους οι εταιρείες MSD, GlaxoSmithKline, η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, η Νοvartis, η Pfizer, η Rocheκαι η Τeva.

Τα Νέα

Keywords
Τυχαία Θέματα