Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία

20:49 26/1/2014 - Πηγή: TNSite
Άγρια επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα του Σαββάτου στην ουκρανική πρωτεύουσα, με τους διαδηλωτές και την αστυνομία να συγκρούονται βίαια στους δρόμους γύρω από στην πλατεία Ανεξαρτησίας, λίγες ώρες μετά την παραχώρηση κυβερνητικών θέσεων στους ηγέτες της αντιπολίτευσης από τον πρόεδρο Γιανούκοβιτς.

Αν και αρχικά είχε ανακοινώσει ότι δέχεται, υπό όρους, τελικά η αντιπολίτευση αρνήθηκε την προσφορά της κυβέρνησης να αναλάβει τη

διακυβέρνηση της χώρας - με τον Γιανούκοβις αμετακίνητο στην προεδρία- και ζήτησε την Κυριακή τη διεξαγωγή περαιτέρω διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.

Εν όψει των σημερινών επαφών, στους δρόμους του Κιέβου επικρατεί και...υπόκωφη ησυχία, σαν τη νηνεμία πριν τη καταιγίδα. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει αμετακίνητοι στον αγώνα τους και επιμένουν για τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στο 2014, προκειμένου να απέλθει από την εξουσία ο Γιανουκόβιτς.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, έγινε στο Κίεβο η κηδεία ενός από τους 3 διαδηλωτές που έχασαν τη ζωή τους στα αιματηρά επεισόδια της Τετάρτης στο κέντρο του Κιέβου, με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετούν με λουλούδια στα χέρια, σε μια ειρηνική πορεία προς τιμήν του.

Εχθές τη νύχτα, μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις, διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο Συνεδριακό Κέντρο κοντά στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Μέλη μιας αυτοσχέδιας πολιτοφυλακής, κρατώντας μπαστούνια και ασπίδες της αστυνομίες , μπήκαν στο Κέντρο και υποσχέθηκαν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών της Ουκρανίας. Πρόκειται κυρίως για ακροδεξιούς της οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», κίνημα που οργανώνει ουσιαστικά τις οδομαχίες και το οποίο καταδικάζει για τις βιαιότητες του κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ πυρκαγιά ξέσπασε στο πρώην Μουσείο Λένιν.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα