Συναγερμός για την τροπική καταιγίδα Chantal

10:14 9/7/2013 - Πηγή: TNSite
Με κλειστά σχολεία, έτοιμο να κλείσει και τα δύο αεροδρόμιά του και καλώντας τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση το νησί St. Lucia προετοιμάζεται για το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Chantal, που κινείται προς τις Μικρές Αντίλλες.

Με ανέμους που φτάνουν τα 85 χιλιόμετρα την ώρα και με πρόβλεψη ενίσχυσης το επόμενο 48ωρο, η τροπική καταιγίδα εντοπίστηκε περίπου 380 χιλιόμετρα

νοτιοανατολικά των Μπαρμπέιντος με κατεύθυνση δυτικά βορειοδυτικά.

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στην ανατολική Καραϊβική, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

Αύριο ενδέχεται η Chantal να έχει πλησιάσει τη δύναμη ενός τυφώνα, πριν φτάσει στο νησί που μοιράζονται η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αϊτή. Οι δύο χώρες είναι πολύ ευάλωτες σε πλημμύρες και κατολισθήσεις αλλά η εκτεταμένη αποψίλωση των δασών καθιστά την απειλή ακόμα μεγαλύτερη για την Αϊτή.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν η τροπική καταιγίδα να αρχίσει να εξασθενεί σε περίπου τρεις ημέρες, πριν φτάσει την Παρασκευή στις Μπαχάμες.

Στην πρωτεύουσα του νησιού St. Lucia τα σούπερ μάρκετ έμειναν ανοιχτά ως αργά χθες βράδυ προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τις απαραίτητες προμήθειες.

Τα σχολεία έχουν κλείσει έως και αύριο ενώ ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

(Φωτογραφία αρχείου)

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα