Συμφωνία για αγορά της τουρκικής τράπεζας Yapi Kredi Sigorta από την Allianz

12:56 27/3/2013 - Πηγή: TNSite

Η Allianz SE (ALV) , η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, συμφώνησε να αγοράσει την Yapi Kredi Sigorta AS (YKSGR) για € 684 εκατομμύρια ($ 879 εκατομμύρια), επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην Τουρκία ώστε να καταστεί ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός πάροχος.
Η Allianz θα αγοράσει 93,9% της Yapi & Kredi Bankasi AS (YKBNK),

μιας τουρκικής τράπεζας, μέλους του ομίλου UniCredit SpA (UCG) της Ιταλίας. Θα προβεί σε υποχρεωτική προαίρεσης αγοράς μετοχών για το υπόλοιπο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, δήλωσε εκπρόσωπος της Allianz από το Μόναχο σήμερα.
"Η Τουρκία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ασφαλιστικές αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο", δήλωσε ο Oliver Baete, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz. Η συναλλαγή "είναι μια μοναδική ευκαιρία να κατακτήσουμε ηγετική θέση σε μία από τις βασικές αγορές ανάπτυξης της Ευρώπης."

Η συμφωνία σημαίνει ότι η Allianz θα εκτοπίσει Axa SA (CS) της Γαλλίας ως η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Τουρκίας σε μια βιομηχανία αξίας 17,1 δισεκατομμύρια λίρες ($ 9,400,000,000) σε ασφάλιστρα.
Οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες όπως η Allianz επωφελούνται από την ανάκαμψη στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις υψηλότερες τιμές για ορισμένα από τα προϊόντα τους, μετά την πρώση των κερδών του 2011 από την καταγραφή των ζημιών από φυσικές καταστροφές. Τα καθαρά κέρδη της Allianz ήταν € 5,49 δισεκατομμύρια το 2012, σχεδόν διπλάσιο των 2,8 δισ. ευρώ που αναφέρθηκαν για το 2011.



newmoney

Keywords
Τυχαία Θέματα