Συλλήψεις διαδηλωτών που συμμετείχαν σε απαγορευμένες συγκεντρώσεις

03:29 19/7/2013 - Πηγή: TNSite

Η πλατεία Μανέζ, σε πολύ μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο, που είχαν ορίσει ως σημείο συνάντησης –στις 18:00 ώρα Ελλάδας– οι υποστηρικτές του Ναβάλνι, ήταν κλειστή «λόγω έργων», όπως και η Κόκκινη Πλατεία και ο Κήπος του Αλεξάνδρου, που γειτνιάζουν με αυτήν.

Πολλές χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί κοντά σε εκείνα τα σημεία, φωνάζοντας "Ελευθερία" μετά την καταδίκη του Ναβάλνι σε πενταετή καταναγκαστικά έργα, μία απόφαση που η αντιπολίτευση χαρακτήρισε ως "πολιτικά υποκινούμενη" και ως προσπάθεια "πολιτικής καταστολής".

Το τηλεοπτικό δίκτυο Ντοζντ, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, μετέδωσε εικόνες που εμφάνιζαν τις ειδικές κατασταλτικές ομάδες της αστυνομίας να απωθούν όσους επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την πλατεία Μανέζ και τον περιβάλλοντα χώρο.

Πολλές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, μεταξύ τους και ο ηγέτης του κόμματος Γιάμπλακο Σεργκέι Μιτρόχιν και ο συγγραφέας Μπαρίς Ακούνιν είχαν ανακοινώσει πως θα παραβρεθούν στην κινητοποίηση.

Η διαδήλωση είχε απαγορευθεί από τις αρχές και η δημαρχία είχε προειδοποιήσει από σήμερα το πρωί πως οι συμμετέχοντες ενδέχεται να διωχθούν ποινικά.

Στην Αγία Πετρούπολη, δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας, περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της φωνάζοντας "Πούτιν κλέφτη" και "ελευθερία", κρατώντας φωτογραφίες του Ναβάλνι, μετέδωσαν δημοσιογράφοι.

Και αυτή η συγκέντρωση είχε απαγορευθεί από τις αρχές. Πολλοί από τους διαδηλωτές έφεραν καρφιτσωμένες στο πέτο κονκάρδες με την επιγραφή "η δίκη κατά του Ναβάλνι είναι δίκη εναντίον μου".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα